Cestoviny trochu inak

monalisa2015 - bez fotkymonalisa2015, 23. februára 2015

Recept vznikol zo zostatkových surovín, bol rýchly, chutil aj deťom, tak som si povedala, že sa podelím.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 polievková lyžica
4 ks
100 g (fliačky)
50 g
100 g
1 lyžica
50 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji uvaríme praženicu ochutenú soľou a vegetou.

  2. 2

    Do hotovej praženice vložíme surovú nadrobno nakrájanú brokolicu, zbytky uvarených cestovín (najlepšie fliačky) a ryže (osvedčená Basmati - lúpaná dlhozrnná z Lidla) v pomere 2:1 a pomaly necháme v uzavretom hrnci na miernom ohni zohriať. Brokolica bude akurát ani tvrdá ani mäkká.

  3. 3

    Ozdobíme smotanou, strúhaným syrom. Výborná môže byť k tomu zeleninová príloha. Obed rýchly a pomerne zdravý, chutný a dostatočne nasýti.

Diskusia k receptu

kukulienka71
mne je ten postup čudný. Dala by som opačné garde, najprv trocha opražiť či podusiť brokolicu, na to hodiť zostatky cestovín a ryže a nakoniec trocha rozmiešané vajcia, stuhnú za minútku, dve a hotovo. Navrch syr:-)
monalisa2015
miš-maš - zo zostatkov, no chutný a rýchly, a ide práve o to, že brokolica je takmer surová. Surová brokolica je popri mrkve obľúbená maškrtka pre moje deti.
evanaaa
Detičky sa aspoň naučia pekne všetko spapať......v dospelosti nebudú vyberavé. Len mne by vadilo miešanie ryže a cestovín, dala by som buď jedno alebo druhé. A aj brokolicu by som trochu sparila, ale vidno, že to chutí aj tak.....
monalisa2015
sto spôsobov - sto chutí, mne sa najviac osvedčila ryža Basmati XXL z Lidla - dlhozrnná a pekne sa oddelí, ja ju dusím s cibuľkou ale dá sa určite aj uvariť, a čo sa týka tej kombinácie cestoviny versus ryža - aj ja som sa toho obávala, no proste potrebovala som narýchlo obed, myslela som na praženicu, no v chladničke som našla cestoviny a asi za hrsť ryže, cestoviny s praženicou bežne jedávame - hlavne s čerstvým hlávkovým šalátom - mňam, už sa neviem dočkať, a ryžu s praženicou som jedla v čínskej reštike, tak som to skúsila a zmiešala.... no a výsledok sa spapal a chutil a myslím si že to je dôležité. A pritom aj moje dietky vedia byť prieberčivé. Týmto receptom som len chcela ukázať, že fantázie sa medze nekladú, a treba skúšať, kombinovať... :)
monalisa2015
A ešte by som pridala skúsenosť s brokolicou. Bežne som ju dusievala, no dcérka mi ju začala jesť surovú priamo z chladničky - ako aj karfiol, mrkvu. Je veľmi chutná! Odporúčam. Raz som ju skúsila pridať do zeleninového šalátu - paprika, paradajky, uhorka, cibulka...... a veľmi nám to tak chutí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia