Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou

mrnousik - fotkamrnousik, 29. mája 2013
Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou
Foto: mrnousik

Na ráno je vhodné zjesť dostatok sacharidov aby naše telo malo odkiaľ čerpať energiu. A niekedy sa stane, že doma nie je vhodný, ak Zobraziť celý popisNa ráno je vhodné zjesť dostatok sacharidov aby naše telo malo odkiaľ čerpať energiu. A niekedy sa stane, že doma nie je vhodný, ak vôbec nejaký chlieb. Jednoduchšie by bolo siahnuť po napolitanke ale odporúčam zvoliť cestoviny s pikantnou zálievkou, ktoré dodajú energiu a taktiež rozbehnú metabolizmus. Keď sa ešte potom dobre napijete, tak do obeda vydržíte úplne v pohode. Možno nejaka ta mandla na olovrant :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
50 g
100 g
2-3 ks
6-7 listov alebo šalát ľadový
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Klasika - dáme variť cestoviny, zatiaľ si ráno nastrúhame zeler, kaleráb, pokrájame rajčiny a šalát a zmiešame spolu s olejom, horčicou, smotanou a korením v mise. Ešte si stihneme uvariť aj kafé a zapáliť si :) Keď sa cestoviny dovaria, po opláchnuti studenou vodou ich len šupneme do zmesi a premiešame poriadne. Táto zálievka by mala ráno prehriať organizmus, uspokojí chuťové bunky a nakopne metabolizmus.

  2. 2

    Podávame so zeleninou, čím viac, tým lepšie :)

    Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou - obrázok 2
  3. 3

    Celé raňajky majú dokopy približne 1200 kJ z toho cca 10g bielkovín, 50g sacharidov a 5g tuku. Na obed odporúčam niečo s obsahom bielkovín (kuracie mäso, vajíčka,..) a kedže telo potrebuje aj tuky, hlavne tie "zdravé", do tašky si hodte sáčok s pár mandľami alebo vlašskými orechmi, keby náhodou zaútočila mlsnosť alebo hlad - ten však môže byť prezlečený smäd, preto nezabúdajte na pitný režim v podobe čistej vody :)

    Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou - obrázok 3
  4. 4

    Nákupný zoznam s receptom v kóde do mobilu.

    Cestoviny so zeleninou a pikantnou zálievkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

kredenc
Cestoviny oplachovať? Prečo??? To malo zmysel, keď sa pripravovali domáce cestoviny!
Toto je načo dobré - horčica + korenie čierne + paprika červená + zázvor + korenie kajenské.
Ak by u nás niekto v kuchyni chcel fajčiť, skončil by za dverami bytu.
mrnousik
Kredenc, cestoviny oplachujem studenou vodou vzdy po dovareni. Co sa tych korenin tyka, tak okrem toho, ze koreniny sa davaju na dochutenie jedal, tak zazvor a kajenske su povazovane za urychlovace metabolizmu, okrem ineho ze aj dobre chutia.
No, a s fajcenim v kuchyni mas pravdu, preto mam v kuchyni taky upgrade, a to dvere na lodgiu :)
megdesign
@mrnousik zazvor a cayenne chilli je fajn kombinacia. REcept vyzera super. Este mi povedz, ako robis QR kod? Cez aky soft? :)
anina6
už len kúpiť kajenské korenie a tvoj šalátik zrealizujem, díky.
mrnousik
@elixir , hej, som svojim sposobom fanusik, lebo vdaka jeho radam sa mi uz 4 roky darí drzat bez obmedzovania v chutiach a hladovani pri vahe 49kg, z povodnych 70kg :) a jedlo si rada vychutnavam, takto clovek spoji prijemne s uzitocnym :)
@megadesign : skus pouzit tento link  goqr.me
... len si to v mobile skontroluj, niekedy text vyhodnoti ako "barcode"ciselny, skor ako ulozis :)
martinis
@mrnousik : tvoje recepty sa mi páčia :) aj tento vyzerá výborne, máme veľa podobných myšlienok, i keď cestoviny nepreplachujem, myslím, že to nemá nijaký význam a som troška konzervatívny v tom, jesť ich na raňajky :)) ale inak sa mi to naozaj páči, veľa zeleniny, pekne spracované, ešte aj nutričné informácie - palec hore ! ;)
mrnousik
@anina6 : ak mi posles do spravy adresu, poslem ti moje domáce od Levíc, pekne posekane, bio na ochutnanie :) je este so semiackami a kuskami papriciek :)
mrnousik
@martinis : dakujem velmi pekne, dufam, ze aj ostatne budu chutit, lebo ich mam dost, len som to nefotila a musim ich nanovo spravit :)
co sa tyka preplachovania cestovin, tak nerobim to zas uznavam vzdy, ked ich robim "na teplo", tak ich pokvapkam olivovym olejom, ale ked ich pridavam do zeleniny surovej, tak ich schladim studenou vodou, asi som precitlivela a nechcem aby zeleninka utrpela sok :)
martinis
@kredenc : neviem neviem, prezri si aj iné recepty, potom uvidíš čo je veľa korenia ... niekedy tu vidím kombinácie až rozum stojí, ale proti chuti žiaden dišputát ... trebárs to niekoho inšpiruje :) rozhodne si však nemyslím, že by tieto cestoviny boli prekorenené.
mrnousik
@kredenc : Dijonska horcica ma svoju svojsku chut, ktora sa mne osobne velmi hodi k zazvoru :) Cervena paprika a cierne korenie su v minimalnom mnozstve, kajenske korenie nema vyraznu chut, dava sa podla odolnosti ustnej a crevnej odolnosti :) tieto recepty su hlavne pre ludi, co chcu spestriť jedalny listok a zaroven neplatit zbytocne peniaze za "samochudnuce elixiry" z lekarni, lebo vsetky latky su obsiahnute v strave, pokial je vhodne kombinovana :)
elixir
@mrnousik tiez k jeho fanusikom patrim, hned som to rozpoznala :) raz som kvoli lezavej chorobe pribrala a s jeho radami sa mi tiez podarilo zhodit :) clovek sa od neho vela nauci, ako sa divat na stravu a metabolizmus... a potom si aj nadavat, ked je jednu hlupost za druhou obcas:)
tiez sa mi Tvoje receptiky pacia:)
mrnousik
@elixir : uz dlhsie tak citam rozne fora, stranky o vareni a nareky ludi, ze "chcem schudnut, mam kila navyse, co mam robit s tym?" ale vela ludi si ani neuvedomi, ze vsetko je v strave a v tom, ze ludia stravu ponimaju cez chute, vela solia (lebo to je podla nich chut), vela mastnia (lebo to je dobre)... a pritom jedlo vie byt nizkokaloricke, bohate na vitaminy, na chute, na kalorie a aj zasyti :) nehovoriac o tom, ze je to komplexny problem, ze ludia malo piju cistu vodu, malo sa hybu a vela a radi papaju nespravne veci
mirkamt
@mrnousik , tiež ma oslovili tvoje nápady a hádam sa vdaka nim/tebe aj na zeler naučím, ktorý nemám rada, ale vyskúšam ;-) Len nech už zeleninka rastie, aby som si mohla aj tento šalátik urobiť.
mrnousik
@mirkamt : Ja som si tiez nasla cestu k tymto zeleninam velmi tazko :-D prinutili ma ale jasne fakty zhrnute do tohoto "167cm, 70kg, zvyseny cholesterol, stitna zlaza" :)
rea1
ahoj, akosi si mi chýbala v poslednom čase, alebo som len nevidomá? toto sa mi páči, tak ako ostatné tvoje recepty, ale robiť si to na raňajky ... ach jo, musela by som vstávať o polhoďku skôr, t.j. o 5,30 a to sa mi nechcééé! myslíš, že spraviť večer a strčiť do chladničky by veľmi uškodilo? svoj sacharidový raňajkový prídel riešim ovsenými vločkami (4 druhy) varenými v mlieku, a potom vylepšenými ovocím (najradšej strúhané jablko), pšeničnými klíčkami a makom.
kredenca si nevšímaj, veď pozri jeho profil, recept žiadny, on je tu chlapec len aby podrýval, kritizoval a otravoval, zjavne si potrebuje poriešiť komplexy. alebo mu doma žena nedovolí spod papuče ani nos vystrčiť, tak sa tu lieči. veď vieš: blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia