Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 20. mája 2012

Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak mi zachutili, že teraz (asi po 2 rokoch), Zobraziť celý popisNa návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak mi zachutili, že teraz (asi po 2 rokoch), keď mám svoju kuchyňu som sa ich pokúsila urobiť... aaaaa podarili sa :-) Zatiaľ asi najlepšie, čo sa mi ako začínajúcej kuchárke podarilo uvariť :-)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g
4 strúčiky
1
420 g
250 g
350 ml
2 ks
80 g (eidam, tekovský)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestoviny :-) Po uvarení ich vždy zlejem do sita a prepláchnem studenou tečúcou vodou, nikdy sa mi ešte nezlepili. Než sa uvaria cestoviny, pripravíme si kuracie prsia a hlivu. Nakrájame ich na menšie kúsky, nasolíme, okoreníme a pridala som aj trochu kari korenia na zafarbenie. Hlivu si len umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, hlavne stonky, ktoré dlhšie mäknú.

  2. 2

    Čerstvé špenátové listy si umyjeme, a rukami natrháme do hrnca. K špenátu pretlačíme cesnak a polejeme troškou oleja (cca 2 pl). Špenát dusíme v prikrytom hrnci, už po chvíľke sa špenát scvrkne len na dno hrnca. Po tom, čo špenát takto stratí objem ho podusíme ešte také 3 minútky a odstavíme.

  3. 3

    V hlbšej panvici, alebo v hrnci si na rozpálenom oleji do zlatista orestujeme cibuľku. K cibuľke pridáme kuracie mäsko, ktoré prudko opražíme, pridáme hlivu a udusený špenát. Zmes okoreníme, osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme pokiaľ nebudeme mať hlivu a mäso mäkké.

  4. 4

    Do menšieho hrnca si nalejeme smotanu na varenie, vytlačíme do nej bambina, nastrúhame syr, pridáme trošku vegety a čierneho korenia. Na miernom ohni necháme syry v smotane rozpustiť. Nezahusťovala som ničím, keď sa mi zdalo, že je omáčka príliš riedka, pristrúhala som trochu syru. Omáčku som nechala prejsť varom a priliala som ju k zmesi so špenátom, mäsom a hlivou. Poriadne som ju premiešala a zasa nechala krátko prejsť varom. Takto pripravenou omáčkou zalejeme cestoviny a už len vychutnávame :-) Priateľovi som prikázala zatvoriť oči, keď som mu dávala ochutnávať, potom sa už nebál tej zelenej farby :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

martamm
Výborný nápad, ako donútiť rodunu konzumovať špenát, páči sa mi tento recept, obsahuje samé dobrotky...Ukladám samozrejme...
dadecova
pekný receptík a určite dobrý ! hliva nám doma chutí aj špenát taká kombinácia také môžeeem
aroooo
Nevyzerá to zle, len si neviem v tomto predstaviť kari, asi treba vyskúšať
vrbovcjanka
Ďakujem všetkým za komentáre, dúfam že Vám bude chutiť, dajte vedieť :-) Toho kari som na mäso dala naozaj máličko, možno za jednu kávovú lyžičku...
duschko
Pokial to chutilo skari korenim tak preco nie. Celkom zaujimavy recept. Ukladam do MKK.
ivocka5
mňam, @janka , určite aj ja vyskúšam :-) ale najprv si ich ešte pôjdem pripomenúť do PO :-)
nemesis333
miesto hlivy som dala celé šampiňóny, pridala som lyžicu arašidového masla, čo sa týka korenín - iba sójovka a soľ, a ako bonus údený losos..dokonalosť :D
voyager
paráda, super je to! I keď s menšími obmenami. Hlivu nemusím a nedala som listy špenátové, ale krém. Bolo to super! Nabudúce dám listy a zapečiem ešte s parmezánom :) Ďakujem za radu a odporúčam ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia