Cestoviny so smotanovou omáčkou

wavy - fotkawavy, 5. októbra 2009
Cestoviny so smotanovou omáčkou
Foto: wavy

Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže každý vieme, že smotana nie je až tak moc diétna. No Zobraziť celý popisMôj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže každý vieme, že smotana nie je až tak moc diétna. No keďže omáčka bude obsahovať smotanu, ktorá je dosť sýta, netreba toho spapať veľa a človek je sýty.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
1  balenie
20 dkg
600 ml
20 dkg
1  balenie




Postup

  1. 1

    V prvom rade si spravte cestoviny. To snáď každý vie, ako sa varia:) Nezabudnite ich občas premiešať, aby sa vám potom nezlepili. Najlepšie to spravíte tak, ak ich premiešate s olejom.

  2. 2

    Najskôr si všetko pokrájajte, aby ste potom nepoletovali splašene po kuchyni. A to takto: Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky, šunku na kocky, syr postrúhajte. Na panvicu (ak robíte toho viac, vezmite si radšej stredne veľký kastrólik, resp. hrniec) si dáte cibuľu, orestujete ju do sklovita. Potom pridáte šampiňóny, nechajte ich podusiť aspoň 20 min. (ak sa vám vyparí všetka tekutina, kľudne ich pomaly a opatrne podlejte vodou). Pridáte šunku nakrájanú na kocky, zalejete smotanou, pridáte soľ, korenie. Trošku povaríte, pridáte nastrúhaný syr a oregano, necháte zovrieť a je to hotovo.

  3. 3

    Podáva sa to najlepšie s Penne. Cestoviny zalejte omáčkou až vtedy, keď to idete papať.

Diskusia k receptu

tvgurman
Môj obľúbený recept:-)
Keby to bolo troška hustejšie,nezaškodilo by + olivy a je to tuti:-)
wavy
Stačí, ak si nastrúhaš viac syru. Syrom to zahustíš.A ak ním nechceš "pokaziť" chuť (čo sa istotne nestane), stačí trošíčku múky alebo Solamyl.. Je milión spôsobov, ako to možno zahustiť. Alebo tam nedaj celý téglik smotany. A tie olivy, dobrý nápad. Skúsim to aj ja nabudúce :)
tvgurman
Waw , ja som normálne v šoku ako tomu rozumieš. Nečítaš to náhodou z nejakej príručky? :-)

Idem teraz vyskúšať tú jednu čokotortu z titulky..
wavy
Mám to asi v génoch, mamina vynikajúco varí a ja som sa začala variť dosť skoro :) Asi je to tým...
tvgurman
Tak potom klobúk dole,vhladom na mladý vek:-)

Dá sa tu niekde písať aj privátne? Som tu nový a nejako som tu ešte neni zorientovaný.Nechcem ti zasypať stránku s odkazmi:-)
tefalka
...robievam presne takto iba dohustím omáčku 1 malou lyžičkou solamylu... výborné
spongyjamaca
prišla som vyhladovaná zo skúšky, tak hladám dačo rýchle na prípravu...našla som tvoj recept. a poviem ti (hádam to nie je len hladom ) tieto cestoviny sú symfónia :D :D moc dobrééé
mijaita
Vzhledem k tomu, ze to vypada jako polevka, o nudli pohledem nezavadim i kdyz ji hledam, bych to ani nezahustovala. Vyborna smetana na vareni Gran Cucina je dietni, netucna, husta! Jidlo vyborne, o tom zadna.
kredenc
mojasara, 22. marca 2014 o 21:24
Bolo to viborne
Mne by sa páčilo, keby to bolo výborné.
kubos1988
poradím, namiesto oregana skús čerstvú petržlenovú vňať nasekanú plus dávam aj kyslú smotanu 1:1
jajamala
mňamka, skúšala som tento recept vcera a bol skvely, ja som do ingrediencii pridala este kukuricu a nesmeli chynat penne od podravky, tie nam doma chutia najviac zo vsetkych
mirslava
aj ja to tak robievam a je to vyborne, len sa mi to viackrat zrazilo. neviem kde moze byt problem. poradte
vejoe
prave som dovarila a chutia vyborne dakujem za tip




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia