Cestoviny so šampiňónmi

katka78 - fotkakatka78, 23. februára 2015
Cestoviny so šampiňónmi
Foto: katka78

Fandím projektom, ktoré nejakým spôsobom podporujú malých lokálnych producentov a propagujú poctivé výrobky. Ak môžem, snažím sa ich svojou malou kvapkou v mori podporiť. Zobraziť celý popisFandím projektom, ktoré nejakým spôsobom podporujú malých lokálnych producentov a propagujú poctivé výrobky. Ak môžem, snažím sa ich svojou malou kvapkou v mori podporiť. Nedávno som natrafila na zaujímavý projekt dvoch mladých nadšencov, ktorých snahou je predstaviť ľuďom kvalitné produkty, nové chute a podnietiť ich k experimentovaniu v kuchyni. Tak som získala svojho prvého zajaca v krabici.

2
porcie
5 minút
príprava
10 - 15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 - 2 PL
2 strúčiky
1 ks
8 - 10 ks
podľa chuti
podľa chuti
0,5 dl
2 - 2,5 dl
100 - 130 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vo februárovej krabičke som si okrem iného našla parádne semolinové cestoviny. Na obale boli označené ako papardele, ja ich poznám aj ako "lasagnette", alebo "lasagna noodles". Boli skutočne výborné, pevné a nerozvárali sa.

    Cestoviny so šampiňónmi - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny si začnem pripravovať ako prvé, kým zovrie voda a oni sa uvaria, aj omáčka bude hotová.

  3. 3

    Do dostatočne veľkého hrnca nalejem vodu, osolím a privediem k varu. Medzitým si všetko pripravím: očistím cesnak, jarnú cibuľku a šampiňóny. Cesnak pokrájam nadrobno, jarnú cibuľku na kolieska a šampiňóny na plátky. Parmezán nastrúham, petržlenovú vňať nadrobno nasekám, víno, smotanu, soľ a korenie si prichystám, aby boli po ruke pri sporáku.

  4. 4

    Do vriacej osolenej vody vložím cestoviny a varím kým nie sú hotové (u mňa to bolo asi 10 minút).

  5. 5

    Súbežne s tým pripravujem omáčku: na panvici si roztopím kúsok masla, krátko na ňom opečiem cesnak a jarnú cibuľku (trochu cibuľky som si odložila bokom na posypanie). Pridám šampiňóny a tiež krátko opečiem. Ochutím soľou, strúhaným muškátovým orieškom a mletým čiernym korením, podlejem trochou vína a chvíľu povarím, aby sa vyparil alkohol. Zalejem smotanou a nechám prehriať, potom pridám strúhaný parmezán, ktorý omáčku zároveň zhustí. Na záver pridám nasekanú petržlenovú vňať (tiež som trochu odložila bokom na posypanie).

  6. 6

    Cestoviny, ktoré sa mi zhruba v tejto chvíli dovarili, precedím a vložím k omáčke. Jemne premiešam, aby sa s ňou spojili.

  7. 7

    Ihneď podávam na zohriatom tanieri, ešte trochu ozdobím odloženými kolieskami jarnej cibuľky, posypem sekanou petržlenovou vňaťou a pár hoblinkami parmezánu. Čerstvé jedlo, hotové za pár minút.

Diskusia k receptu

afataga
super si navarila, presne podla mojej chuti, tie cestoviny vyzeraju fajne
ampara
Vyzerá to nádherne,chcem sa spýtať na toho "zajaca", doručujú aj na Slovensko?
havino
jezus @katar ínka, jedla som o 5 tej a toto je moje jedlo, typ mojich jedál, až som vyhladla a riadne. Cestoviny som také ešte nevidela, parádne. Veľmi podobne varievam, aj s čersvtými hubami, aj sušenými a už dlho som ich nevarila veru. Tento týžden budú, si ma nakopla a zajaca preštudujem tiež. Krásna fotka, lákava.
kecemis
Pekne si sa pohrala. Paci sa mi tato kombinacia. Robis mi riadne chute. A to som prave po obede.
tiginko
jej Katuška ja som ich objavila vlani tiež, už som ich mala zopár. Veľmi sa mi tento nápad páči, aj to, že síce nevieš presne čo ti príde, ale vieš si zhruba povedať, o aké druhy produktov máš záujem a čo vyslovene nechceš. Majú fakt chutné a zaujímavé veci. @ampara doručujú aj na Slovensko, všetko nájdeš v priloženom linku. Mimochodom @katka pekný cestovinový recept, poteší každú nebambinovú dušu :-)
kukulienka71
Mám veľmi rada takéto jedlá. Ale čo ma potešilo ešte viac, je tvoje vyjadrovanie. Veľmi pekné, na úrovni. Tie krabičky sú ako mačka vo vreci alebo vieš dopredu určiť, čo tam má byť?
katka78
@afataga , @caterina , @svedka , @bramborka , @kecemis ďakujem Vám veľmi pekne!
@ampara áno, dodanie aj na SK, ale vidím, že ti už dobré duše napovedali za mňa ;-)
@zuzanka1367 ja som si tiež tak povedala, reku vyskúšam. Januárového "zajaca" som našťastie nestihla, lebo bol tematicky zameraný na výrobu sushi a to ja nemusím, ale v objednávke sa dá na také niečo upozorniť, aj na prípadnú potravinovú intoleranciu, či alergie.
@marcel83 marcového "zajaca" by mali posielať 9.3., uvidíme, čím nás prekvapia.
@havinko ďakujem, veď aj mne sa páčia a ešte aké boli dobré! :-) Aj so sušenými hubami by boli dobré, dokonca som pred chvíľou našla zašantročené recepty, čo k nim prišli v balíku a tam tiež takto podobne robili, len zo sušených.
@tigi ďakujem ti nebambinová duša :-) Veru aj mňa tá ich pekná myšlienka oslovila presne ako teba.
@kukulienka , dobre si to vystihla - je to na spôsob mačky vo vreci, ale krabička sa dá prispôsobiť ak vopred upozorníš čo nemáš rada, alebo nesmieš. Sami spravia zaujímavý výber produktov, pridajú recepty k ich spracovaniu, stručne zoznámia s producentom - kto je, čo robí, prečo, ako, pridajú info o výrobe a zložení tých surovín. Má to celé veľmi príjemnú zážitkovo-zábavno-poučnú formu. Je vidieť, že sa tomu venujú s nadšením a na príprave krabičky si dali záležať. .. a ďakujem ;-)
elixir
Vyborne jedlo Katka , aj zajac v krabici je pekny napad, tiez mam rada (mile) prekvapenia... :)
lacquer
Keď som zbadala tie cestoviny, hneď som vedela, odkiaľ ich máš ... ešte som ich nevarila
katka78
Mafalde?! No teší ma, ja som Katka, keď vás mafaldy nabudúce stretnem, zase si vás kúpim, boli ste dobré!
@kuku a ty máš virtuálnu jedničku s hviezdičkou za detektívnu prácu :-)
ywett
zaujimavý, ale pekný recept, jedlo podľa mojej chuti :)...s obavou som klikla na ten link, že akého zajaca si získala v krabici (lebo dcérka má teddy zajačika, ktorý je náš domáci maznáčik) ale už som pochopila, je to super :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia