Cestoviny so šampiňónmi a špargľou

Cestoviny so šampiňónmi a špargľou
Foto: nelajsia
nelajsiaNelajsia, recept pridal: 3. mája 2010 21:34Ďalšie jeho recepty

Dnes vyhútané....k obedíku... mňamka bola...

Suroviny

1-2
porcia
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

2

Na oleji speníme cibuľu a cesnak (nasekané na drobno), pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú papriku, posolíme a podusíme 3-4min. V slanej vode uvaríme špargľu( škrabkou očistenú od drevnatých častí) cca.5 min.

3

Na tanier navrstvíme cestoviny, ktoré sme premiešali s olivovým olejom(2 lyžice), na cestoviny uložíme udusené šampiňóny, špargľu a posypeme plátkami parmezánu. Podľa chuti môžeme použiť aj pikantnejšie koreniny. Ak použijeme namiesto parmezánu mozzarellu, jedlo je podľa delenej stravy sacharidové.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 3. mája 2010 o 22:41
    tato kombinacia sa mi celkom paci a kedze nam spargla zachutila , tak urcite uvarim .


  • bambulka51, 4. mája 2010 o 07:56
    Tiež sme ju raz kúpili ale aj hneď vyhodili,neviem ako má vyzerať čerstvá špargľa.Tú čo sme kúpili asi bola stará, lebo bola tvrdá a nejaká veľká.Odvtedy som ju nekúpila ale rada by som sa k nej vrátila,len by som potrebovala poradiť ako ju vyberať v obchode aby som vedela,že bude chutná..............kto mi poradí:))))))))))))))))))))


  • bambulka51, 4. mája 2010 o 07:57
    nelajsia,prosím poraď.............


  • jerica, 4. mája 2010 o 08:10
    @bambulka , pozri magazín , šparglová sezóna začala. J.


  • nelajsia, 4. mája 2010 o 12:41
    ja si vyberam tak, že hlavne musí vyzerať sviežo, t. j. nie zvädnuto,,, a radšej tenšie ako hrubšie...:-)) a vždy ju treba poriadne ošápať
    -dolné dve pretiny


  • bozulka, 4. mája 2010 o 14:32
    @bambulka šparglu teraz môžeš kupovať bez obav pokial nieje v obchode dlho preto pozeraj na dátum.Ja som teraz robila "hrubú" bielu a bola dobrá aj to čo som odlomila tak som očistila uvarila a pridala vývar aj s končekmi do zeleninovej polievky.Keď varím špargľu tak vždy do vody dám soľ a trošku cukru a keď voda začína vrieť dám šparglu a varím asi 10 min.Zelenú stačí aj 5 min.Potom upravíš podľa chuti.Aj tento recept od @nelaisia je určite dobrý.


  • bambulka51, 4. mája 2010 o 21:47
    ďakujem Vám dievčatá za rady,niečo už podniknem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist