Cestoviny s tuniakom a olivami

Autor receptu: saguska

Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

6-8
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť osolenú vodu v ktorej povaríme oregano a bazalku. Sitkom vyberieme koreniny von, ak niečo zostane, nič sa nestane. Uvaríme cestoviny a tesne pred dovarením pridáme povariť kukuricu. Svedíme a ochladíme v studenej vode. Necháme dobre otiesť.
  2. Medzitým si na drobné kúsky nakrájame cibuľu, kyslú uhorku, podľa chuti, ja som dala jednu a ešte som pokrájala malé cibuľky čo boli v uhorkách. Pokrájame na kolieska čierne olivy, tofu na malé kocky, pridáme čili omáčku, vychladené cestoviny s kukuricou a tuniaka aj s olejom.
  3. Premiešame s tatarskou omáčkou. (Ak nemáme tatarskú omáčku, môže byť aj biely jogurt alebo kyslá smotana.) Ozdobíme celými olivami a dáme aspoň na jednu hodinu vychladiť. Podávame samotné