Cestoviny s tuniakom a olivami

Cestoviny s tuniakom a olivami
Foto: saguska
saguskaSaguska, 64 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 27. júna 2011 8:14Ďalšie jej recepty

Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

Suroviny

6-8
porcií
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dáme variť osolenú vodu v ktorej povaríme oregano a bazalku. Sitkom vyberieme koreniny von, ak niečo zostane, nič sa nestane. Uvaríme cestoviny a tesne pred dovarením pridáme povariť kukuricu. Svedíme a ochladíme v studenej vode. Necháme dobre otiesť.

2

Medzitým si na drobné kúsky nakrájame cibuľu, kyslú uhorku, podľa chuti, ja som dala jednu a ešte som pokrájala malé cibuľky čo boli v uhorkách. Pokrájame na kolieska čierne olivy, tofu na malé kocky, pridáme čili omáčku, vychladené cestoviny s kukuricou a tuniaka aj s olejom.

3

Premiešame s tatarskou omáčkou. (Ak nemáme tatarskú omáčku, môže byť aj biely jogurt alebo kyslá smotana.) Ozdobíme celými olivami a dáme aspoň na jednu hodinu vychladiť. Podávame samotné



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mariaklara, 20. januára 2012 o 22:05
    Toto bola určite dobrota, ukladám. Keď to budem robiť, zamením iba tatarku za sójovú majonézu. Už sa na to teším.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist