Cestoviny s tuniakom a olivami

Cestoviny s tuniakom a olivami
Foto: saguska
saguskaSaguska, recept pridal: 27. júna 2011 8:14Ďalšie jeho recepty

Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

Suroviny

6-8
porcií
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dáme variť osolenú vodu v ktorej povaríme oregano a bazalku. Sitkom vyberieme koreniny von, ak niečo zostane, nič sa nestane. Uvaríme cestoviny a tesne pred dovarením pridáme povariť kukuricu. Svedíme a ochladíme v studenej vode. Necháme dobre otiesť.

2

Medzitým si na drobné kúsky nakrájame cibuľu, kyslú uhorku, podľa chuti, ja som dala jednu a ešte som pokrájala malé cibuľky čo boli v uhorkách. Pokrájame na kolieska čierne olivy, tofu na malé kocky, pridáme čili omáčku, vychladené cestoviny s kukuricou a tuniaka aj s olejom.

3

Premiešame s tatarskou omáčkou. (Ak nemáme tatarskú omáčku, môže byť aj biely jogurt alebo kyslá smotana.) Ozdobíme celými olivami a dáme aspoň na jednu hodinu vychladiť. Podávame samotné



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mariaklara, 20. januára 2012 o 22:05
    Toto bola určite dobrota, ukladám. Keď to budem robiť, zamením iba tatarku za sójovú majonézu. Už sa na to teším.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist