Cestoviny s tuniakom a olivami

saguskaSaguska, 65 ročná žena, Bratislava, 27. júna 2011 8:14
Ďalšie jej recepty »

Cestoviny s tuniakom a olivamiFoto: saguska

Včera som mala návštevu a potrebovala som niečo narýchlo. Toto som mala v chladničke.

6-8
porcií
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

0,5 balíka
1 konzerva
2 ks
2 menšie
20+6 ks
1 KL
1 ks menšia
1 PL
2-3 PL
0,5 balíčka
5 Dg

Postup prípravy

  1. 1

    Dáme variť osolenú vodu v ktorej povaríme oregano a bazalku. Sitkom vyberieme koreniny von, ak niečo zostane, nič sa nestane. Uvaríme cestoviny a tesne pred dovarením pridáme povariť kukuricu. Svedíme a ochladíme v studenej vode. Necháme dobre otiesť.

  2. 2

    Medzitým si na drobné kúsky nakrájame cibuľu, kyslú uhorku, podľa chuti, ja som dala jednu a ešte som pokrájala malé cibuľky čo boli v uhorkách. Pokrájame na kolieska čierne olivy, tofu na malé kocky, pridáme čili omáčku, vychladené cestoviny s kukuricou a tuniaka aj s olejom.

  3. 3

    Premiešame s tatarskou omáčkou. (Ak nemáme tatarskú omáčku, môže byť aj biely jogurt alebo kyslá smotana.) Ozdobíme celými olivami a dáme aspoň na jednu hodinu vychladiť. Podávame samotné

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist