Cestoviny s pistáciovým pestom fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 28. júna 2013

Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto dobroty nič neubudne, ak si ho pripravíte aj doma Zobraziť celý popisTento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto dobroty nič neubudne, ak si ho pripravíte aj doma vo vlastnej kuchyni. Najznámejšie a najlepšie sú určite pistácie z Bronte ("pistacchio di Bronte"), čo je mestečko na úpätí Etny charakteristické produkciou tohto "sicílskeho smaragdu", ako sú pistácie z tohto mesta často nazývané pre ich charakteristickú farbu a chuť dosiahnutú pestovaním v jedinečnej pôde sopečného pôvodu.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Pistáciové pesto:
150 g
4 PL
8 listov
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
Ďalšie suroviny:
1 ks
1 strúčik
200 g
350 g
30 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pistácie vylúpeme a zbavíme vrchnej šupky ponorením na chvíľu do vriacej vody. Dáme do mixéra spolu s bazalkovými listami, syrom grana padano. Pridáme olej a dobre pomixujeme. Na dosiahnutie krémovitej konzistencie pri mixovaní pridáme trochu mlieka (podľa potreby), prípadne pridáme aj trochu olivového oleja. Dosolíme podľa chuti.

    Cestoviny s pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nadrobno nakrájame a dáme orestovať na panvicu s olivovým olejom a maslom. Pridáme strúčik cesnaku v celku a speck. Na Slovensku sme speck nahradili údeným bravčovým stehnom nakrájaným na malé kocky a všetko spolu orestujeme. Všetko podlejeme kvapkou brandy.

    Cestoviny s pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť cestoviny veľmi al dente. Ja pri tomto recepte obyčajne používam orecchiette (ušká), conchiglie (mušle) alebo farfalle (motýliky). Ku specku pridáme pripravené pesto a zriedime s vodou, v ktorej sa varia cestoviny. Odložíme si aspoň šálku tejto vody, aby nám cestoviny pri dokončení nezostali suché.

    Cestoviny s pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Scedíme cestoviny a zmiešame v panvici s pripraveným pestom. Podľa potreby dolejeme odloženú vodu z cestovín, dobre premiešame a dochutíme nastrúhaným syrom grana padano. Síce tento recept nepatrí medzi najlacnejšie, ale myslím, že raz za čas by si človek mal dopriať niečo dobré. Budem rada, ak som Vás aspoň trochu inšpirovala.

    Cestoviny s pistáciovým pestom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lusinkab
Ked som videla len nazvov receptu tak ma hned napadla jedna vec :-) a otvorim a presne to ma aj cakalo :-) doma som to este neskusala robit ale ked budem chciet draheho prekvapit (ako to sem tam zvyknem) tak urobim podla teba :-) jednoducho krasa
elixir
Tak toto vyzerá fantasticky :) Určite vyskúšam.
manya
robíme si doma pesto ale z pistácií sme ešte neskúšali, takže vďaka za recept.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam, ešte som takýto recept nevidela.
elixir
Dnes boli cestoviny podľa Teba, veľmi chutné, vďaka za fajn recept. :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia