Cestoviny s medvedím cesnakom
Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak
obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič
moc”, ale opak je pravdou… Medvedí cesnak obsahuje
skryté cenné látky, ktoré z neho robia úžasnú liečivú a
chutnú bylinu...
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame nadrobno. (Smotanu, ktorá je na obrázku potrebovať nebudeme.)
- Vo woku alebo väčšej panvici, osmahneme pokrájanú
slaninku, postupne pridávame mladú cibuľku,
- nasekaný cesnak,
- nadrobno nakrájaný medvedí cesnak,
- a šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme máličko chilli a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou (stačí chvíľku), len toľko čo nám šampiňóny pustia šťavu, ak treba, pridáme máličko vody, záleží od šampiňónov.
- Odokryjeme a nakoniec celú zmes zjemníme pridaním mascarpone a nastrúhaným syrom.
- Zredukujeme na omáčku.
- Podávame s ľubovoľnou cestovinou, ktorú si pripravíme počas varenia omáčky a poyspeme postrúhaným syrom.
Dobrú chuť!