Cestoviny s medvedím cesnakom

Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Keď sa bližšie pozriete na to, čo medvedí cesnak obsahuje, môže sa Vám to na prvý pohľad zdať ako “nič moc”, ale opak je pravdou… Medvedí cesnak obsahuje skryté cenné látky, ktoré z neho robia úžasnú liečivú a chutnú bylinu...

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny, ktoré umyjeme a nakrájame nadrobno. (Smotanu, ktorá je na obrázku potrebovať nebudeme.)
  2. Vo woku alebo väčšej panvici, osmahneme pokrájanú slaninku, postupne pridávame mladú cibuľku,
  3. nasekaný cesnak,
  4. nadrobno nakrájaný medvedí cesnak,
  5. a šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme máličko chilli a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou (stačí chvíľku), len toľko čo nám šampiňóny pustia šťavu, ak treba, pridáme máličko vody, záleží od šampiňónov.
  6. Odokryjeme a nakoniec celú zmes zjemníme pridaním mascarpone a nastrúhaným syrom.
  7. Zredukujeme na omáčku.
  8. Podávame s ľubovoľnou cestovinou, ktorú si pripravíme počas varenia omáčky a poyspeme postrúhaným syrom. Dobrú chuť!