Cestoviny s kyselkastou omáčkou

Autor receptu: m0nika

Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku. Toto je výsledok:

15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali olej. Množstvo podľa potreby a uváženia.
  2. Medzičasom si pripravíme omáčku: Na panvici osmahneme na malé kúsky nakrájanú slaninku a diétnu salámu. Zároveň si v panvici necháme zovrieť smotanu na varenie, do ktorej sme pridali bambino a sójovú omáčku. Pridáme sterilizované šampiňóny a kukuricu aj s nálevom a okoreníme. Soliť netreba. Pridáme slaninku so salámou a necháme prejsť varom. V prípade potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody.
  3. Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou a pred jedlom si poprajeme dobrú chuť :-)
  4. Zistili sme, že hríby boli sladko-kyslé, preto aj omáčka bola kyselkavá, ale bolo to dobré. A zhodli sme sa na tom, že kvôli vôni by bolo super pridať aj zopár sušených hríbikov a kvôli farbe nejaký zelený "lístok"...