Cestoviny s hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 18. augusta 2016
Cestoviny s hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik Zobraziť celý popisVčera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj jedna bedľa. Tak ma napadlo, že bedľu aj lievik použijem na cestoviny. Inšpiráciu som našla v staršej kuchárke, rcp. som si upravila. Použiť sa dajú akékoľvek huby, hlavne, aby boli jedlé viac ako jeden krát :-).

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
4 hrste zmes
100 g
1 PL
1 ks
1/2 hrnčeka mrazený
100 ml
 podľa chuti
1 ks
 čerstvé
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Inšpirácia je z tejto knihy, ja som pridala chilli, rascu a vňať, nemala som vývar, tak som použila víno a vodu z cestovín a nedala som na koniec syr, akosi mi tam nepasoval.

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takže som si pokrájala slaninu, chilli, cibuľu, u mňa červená a hlavne huby, u mňa bedla, suchohríb a lievik.

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som dala slaninu, ale bola dosť dietna, tak som dala aj trochu masti a vyskvarila som ju do chrumkava a vybrala na tanierik ( ďakujem za radu, dormella ).

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku som dala cibuľu a opiekla som ju do mierne hnedasta.

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som huby a na miernom stupni dusila 15 min, podlievala som po troche vínom a vodou z cestovín na striedačku. Medzi tým som dala variť cestoviny, ja som použila pacchero, ale môžu sa použiť hociaké. Po 15-tich min som pridala hrášok, chilli, soľ, rascu a korenie a dusila ešte 5 min.

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hotovej zmesi som dala uvarené cestoviny, vypla sporák, pridala vňať a slaninu...

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...premiešala a dala na taniere, ja som si hotové pokvapkala oliváčom.

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Veselé ohníky na záver :-)

    Cestoviny s hubami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Recept vypadá moc dobře, zajímavá je kombinace lesních hub s vínem. Jen aby to nebyl problém, bo tuším některé houby se s alkoholem rády nemají. Vidím, že orenburské potrubí je opět v kurzu! haha Krásný večer přeji, Afi! Papričky jen "vystřelit" - krásná úroda.
kecemis
Vyzera to tak, ze si navarila presne podla mojej chute a prave vcas. Zajtra sa chystam pozriet svoje oblubene miesta, tak sa snad usmeje stastena v podobe tvojho jedla. Tie plamienky su naozaj uzasne.
1x haji
siisa
Cestovinky a huby sú mňamka :) Dobrotku si navarila :) No teda, papričky v pozore...riadne to máš doma vycvičené :) Krásna úroda !!
1x haji
tiginko
ešte že sem pridáš občas pekný recept @afi , aspoň sa ozve aj @elixir že žije. Zdravím kamarátky :-)
frezia
Velmi pekne, aj ked ja mam radsej mensie potrubie. Moj muz by si na tom tvojom zmlskol.
elixir
@tigi žijem ešte :) a vidím, že ideš z nákupov, nesieš mi darčeky? :) Síce, tými sú recepty, ktoré pridávaš... tento víkend si vyhradím pre Varechu, myslím, že mám čo dobiehať. :)
luss44
další z rcp "rýchlo navarené", to sme u Teba zvyknutí :) môže byť dobré, my sme tiež boli na hubách a slabota, len pár suchohríbov. Snád sa to zlepší. Chilli mám veeeľmi podobné :)))
tiginko
@Elixir (18.8.2016 20:53)

bola som si kúpiť niečo na seba zlatko, to vieš chystám sa na dovolenku. Ale s radosťou niečo pustím aj tebe, keď ma pozveš na kávičku :-)
cesminaz
Poriadne velke cestoviny :-) A tie tvoje "ohniky" sa veselo opaluju na slnku :-)
1x haji
monty469
Dalsi dobry recept do zbierky. Huby uz mam v mrazaku a aj susene tak ich treba vyuzit. Ved do zimy hadam este nejake najdeme:-) A tie tvoje ohniky su paradne
1x haji
afataga
dakujem vam ludkovia
@haji ja vzdy rehocem na tebe, aj potrubie sa raz minie, my nemame problem huby a vino, my sme doma ako Rasputin :-), hocico nas nezlozi tak lahko, toho vina bolo malo a alkohol sa asi aj tak vyparil, potvora jedna, chilli mam dobre ukotvene, aby neuleteli :-)
@kecemis no fuj ako som sa zlakla, zle som si precitala, ja ze ides pozriet moje oblubene miesta :-), ak skusis, bude mi medzikontinentalnym potesenim a aj na kurz bude zlava :-)
@elixir rada ta zas vidim, ponukla by som ta, to si bud ista
@siisa bez papricky ani ranu :-), to musi byt
@frezia ja viem, uz toto potrubie nekupim, ale bolo ho treba minut a muza pozdravujem :-)
@tigi vsetko zle je na nieco dobre :-) a na tu kavicku sa pozyvam s vami
@luss44 no ale nehovor :-))), boli sme aj vcera, trochu lepsi zber, ale tak tu sme zvyknuti na ine vynosy
@cesminaz oni by sa radi opalovali, ale toho slnka je poskromne toto sproste leto, ale su snazive :-)
@monty469 iste by to slo aj z mrazenych, ohniky ta pozdravuju, neviem ake mas rada chilli, ale ak chces, napis mi do mailu adresu a poslem ti semienka, mail mam v profile, nebudes prva a mozno ani posledna, su nenarocne a vzdy riadne zarodia
1x haji
dormella
@Afataga (19.8.2016 10:59)
Pekny recept , vino a houby k sobe urcite pasuji, kdyby ne, cely jih Evropy by byl uz davno "kaput". Syr jsi "chytre" vynechala, prebil by chut a vuni hub......
afataga
@Dormella (19.8.2016 12:17)

dakujem, aj som cakala, ci sa ozves, ked som slaninu robila podla tvojej rady a este si ma aj pobavila :-), ono je to dost stara kniha, este zo sociku, to sa varilo inak, v rcp je navrch eidam :-), ale ked si clovek prisposobi, obcas sa tam cosi najde
haji
@Afataga (19.8.2016 10:59)
Bezva příměr s tím Rasputinem. Tady se tomu říká "propálený kotel" - což by u vás k tomu chili sedělo! haha Knížku máme stejnou, ale co po tom, když u nás lesa nět, kniha leží ladem, chuděra. Krásný večer, milá Afi!
mariamka
ropovod Druzba v akcii :) aj mne sa pacia, momentalne ficime na hubach, dnes krkovicka so špičkami /mimochodom tiez s vinom/, a prave strazim nadielku, ktora sa susi unisono v susicke aj v rure, nieco som odlozila, mozno vyda


1x haji
zuzanka1367
Pekne hubovo si navarila :) Rastú aj u nás ale červivé, ostáva za nami veľká kopa v hore, ale niečo sa vybrať dá...V dobrom Ti závidím ten lievik, raz možno ochutnám a úrodu máš prekrásnu. Bude dobrý festival, len trochu od ruky
 www.chillibrani.cz

afataga
@haji zasa si ma rozosmiala :-))), Rasputin udajne prezil otravu ciankali, tak to by som asi nedala
@mariamka pekna uroda
@zuzanka1367 dakujem, aj u nas je asi 30% vyzraty odpad, no aspon cosi zostava, jaj no keby si bola blizsie, aj na lievik by som ta pozvala, festak som kukala, ale to uz je podla mna iny level, na to su ini machri, nikedy zas cvakni selmu zubatu
1x haji
kecemis
Je mi luto, ze som ta vystrasil. Ale mas dobry napad. Pocas prestavky nasho kurzu, mozeme ist pozriet spolu tvoje oblubene miesta. Ja ti potom ukazem aj tie moje na oplatku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia