Cestoviny s cviklou

heleninka88 - fotkaheleninka88, 17. júla 2015

Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že Vám bude chutiť :)

3_4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
3 strúčiky
200 g
1 hrnček
2 PL
(nemusí byť)
trošku




Postup

  1. 1

    Na začiatok si do zlatista opražíme cibuľu, ktorá je nakrájaná na menšie kúsky spolu s cesnakom (cesnak pridaj trocha neskôr lebo môže zhorieť).

  2. 2

    Medzitým si nakrájame cviklu na menšie kúsky a pridáme k opraženej cibuli a trocha to necháme smažiť. Zalejeme vodou nech sa cvikla udusí do mäkka. Ja pridávam soľ a čierne mleté korenie hneď po zaliatí vodou, ale potom to na konci ešte dochucujem.

  3. 3

    Ak už je cvikla uvarená do mäkka pridáme sójové mlieko zmiešané spolu s hladkou múkou na zahustenie. Nakoniec dochucujeme omáčku ak je potrebné dať troška soli a ČMK s maggi, vegetou a troškou čili,ale nemusíme ju použiť.

  4. 4

    Popri varení omáčky si treba dať v druhom hrnci zovrieť vodu so štipkou soli, do ktorej pridáme cestovinky podľa vlastnej chuti a varíme asi tak 10 minút. Cestoviny môžeme spojiť s omáčkou alebo sa môžu podávať osobitne na tanieri. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

simushkka
Môžem sa opýtať, akú cviklu si použila? V recepte uvádzaš sterilizovanú, ale chcem sa opýtať či si nepoužila náhodou čerstvú.
heleninka88
Nie nepoužila som čerstvú. Budeš to mať rýchlejšie ak už si kúpiš sterilizovanú. Čerstvú by si si musela predtým uvariť a to trvá dlho.
marienka44
@Heleninka88 , nepoznám steriliz. cviklu, nekupujem. Ale si myslím, že vysterilizovaná cvikla je už makká, takže odpadá Tvoje dusenie cvikle do makka. :-) vadí mi tam tá múka na zahustenie, inak môže to byť chuťovo dobré.
simushkka
ďakujem za odpoveď, pýtam sa preto lebo sterilizovanej cvikly mám doma až až tak ju musíme nejako použiť a toto vyzerá veľmi zaujímavo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia