Cestoviny s cuketou

Cestoviny s cuketou
Foto: danda3
danda3Danda3, recept pridal: 20. júna 2012 20:22Ďalšie jeho recepty

Ďalší z cuketových receptov, ktorý v tomto teple zasýti a nie je náročný na prípravu.

Suroviny

4 - 5
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cuketu si aj so šupou nastrúhame ako na uhorkový šalát.
Cestoviny s cuketou - obrázok 1

2

Na rozohriaty olej dáme cuketu a za občasného miešania ju dusíme, neprikrývame. Medzitým si uvaríme cestovinu.
Cestoviny s cuketou - obrázok 2

3

Keď je cuketa mäkká, ale nerozvarená, pridáme nakrájané rajčinky, bylinkovú soľ podľa chuti, prehrejeme a nakoniec vmiešame prelisovaný alebo postrúhaný cesnak. Už nevaríme.
Cestoviny s cuketou - obrázok 3

4

Nakoniec cuketu premiešame s uvarenou cestovinou. To je všetko, jednoduché, ale pritom veľmi chutné jedlo, vhodné do tohoto tropického počasia.
Cestoviny s cuketou - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monzet, 20. júna 2012 o 20:44
    Takéto mám rada,mňam...


  • danda3, 20. júna 2012 o 20:49
    @monzet Ďakujem, u nás sú tiež veľmi obľúbené.♥


  • margaretka28, 20. júna 2012 o 23:51
    Toto je niečo pre mňa,mám rada takéto ľahké jedlá v lete.:-)


  • danielcacka, 21. júna 2012 o 08:06
    taketo jedla su super az na moju polovicku, ten na to pozrie a skonstatuje, ze je to "prudko zeleninove" i dojedol, tak nech si trhne, nevie o co prichadza :-)))


  • marylan, 21. júna 2012 o 09:04
    to je mňamka, vyskúšam


  • mariaklara, 21. júna 2012 o 16:48
    Takéto jedlá ja milujem.


  • danda3, 24. júna 2012 o 12:54
    @margaretka28 Veď ja tiež, kto by stál v tom teple toľko pri šporáku, že, keď nemusí.☺ @danielcacka Polovičke treba k tomu ešte nejaké mäsko a bude aj ovca celá aj vlk nažratý.♥ @marylan @mariaklara Ďakujem, verím, že bude chutiť!♥


  • ikebana, 28. augusta 2012 o 13:21
    ukladám a varím.
    Je to osviežujúce jedlo . Mňam.


  • danda3, 8. septembra 2012 o 19:19
    @ikebana Som rada, že chutilo.♥


  • radost, 21. júna 2013 o 21:57
    zajtra urobím...horúčavy boli vlani..aj teraz sú..a vyvárať dlhšie je utrpenie..a cukinka sa už rodí...len rajčiny nebudú sušené..dám čerstvé..a žeby som skúsila medvedí cesnak v oleji-trošku?..uvidím..


  • aarkansas, 28. júna 2013 o 20:34
    vyzerá to skvelo ,zajtra varíme a dúfam , že bude chutiť aj deťom keď nemajú radi cukinu ale iba cestoviny -trošku im to ozrejmíme a napokon sa z toho stane národné jedlo pre celú rodinu . Viac takýchto receptov držíme palce aj s malíčkami na nohách :)


  • danda3, 28. júna 2013 o 22:27
    Milá @radost , s tým cesnakom to bude určite skvelé, čerstvé rajčiny, neviem, čo spravia, ja tie sušené tam dávam skôr pre farbu a som rada, že si si vybrala práve môj recept.♥
    @aarkansas Určite bude, chutí to aj mojim chlapom, v tomto jedle cukinu zjedia ani nevedia ako, a ďakujem za pripomenutie, zajtra navarím aj ja, už si nemusím lámať hlavu, čo variť.♥


  • tatianak24, 12. mája 2014 o 21:59
    vyborne, lahky rychly recept na obed do prace :)


  • danda3, 17. mája 2014 o 11:38
    Milá @tatiana24 , som rada, že chutilo, ja toto jedlo v čase sezóny cukiet robím veľmi často.☺



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist