Cestoviny s cuketou

danda3 - fotkadanda3, 20. júna 2012
Cestoviny s cuketou
Foto: danda3

Ďalší z cuketových receptov, ktorý v tomto teple zasýti a nie je náročný na prípravu.

4 - 5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 kg
5 strúčikov
5 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu si aj so šupou nastrúhame ako na uhorkový šalát.

    Cestoviny s cuketou - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriaty olej dáme cuketu a za občasného miešania ju dusíme, neprikrývame. Medzitým si uvaríme cestovinu.

    Cestoviny s cuketou - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cuketa mäkká, ale nerozvarená, pridáme nakrájané rajčinky, bylinkovú soľ podľa chuti, prehrejeme a nakoniec vmiešame prelisovaný alebo postrúhaný cesnak. Už nevaríme.

    Cestoviny s cuketou - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec cuketu premiešame s uvarenou cestovinou. To je všetko, jednoduché, ale pritom veľmi chutné jedlo, vhodné do tohoto tropického počasia.

    Cestoviny s cuketou - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielcacka
taketo jedla su super az na moju polovicku, ten na to pozrie a skonstatuje, ze je to "prudko zeleninove" i dojedol, tak nech si trhne, nevie o co prichadza :-)))
radost
zajtra urobím...horúčavy boli vlani..aj teraz sú..a vyvárať dlhšie je utrpenie..a cukinka sa už rodí...len rajčiny nebudú sušené..dám čerstvé..a žeby som skúsila medvedí cesnak v oleji-trošku?..uvidím..
aarkansas
vyzerá to skvelo ,zajtra varíme a dúfam , že bude chutiť aj deťom keď nemajú radi cukinu ale iba cestoviny -trošku im to ozrejmíme a napokon sa z toho stane národné jedlo pre celú rodinu . Viac takýchto receptov držíme palce aj s malíčkami na nohách :)
1x danda3
danda3
Milá @radost , s tým cesnakom to bude určite skvelé, čerstvé rajčiny, neviem, čo spravia, ja tie sušené tam dávam skôr pre farbu a som rada, že si si vybrala práve môj recept.♥
@aarkansas Určite bude, chutí to aj mojim chlapom, v tomto jedle cukinu zjedia ani nevedia ako, a ďakujem za pripomenutie, zajtra navarím aj ja, už si nemusím lámať hlavu, čo variť.♥
danda3
Milá @tatiana24 , som rada, že chutilo, ja toto jedlo v čase sezóny cukiet robím veľmi často.☺
gandalf
Je to veľmi výborné jedlo,len miesto jednofarebných cestovín som dal tie fusilli trojfarebné a bolo to moc dobré.Tie cukinky sa dobre dopĺňajú so sušenými paradajkami.Skvelé.
1x danda3