Cestoviny s chrumkavou pšenicou

vegegulas - fotkavegegulas, 30. apríla 2012
Cestoviny s chrumkavou pšenicou
Foto: vegegulas

Pšenica je výborná a zdravá obilnina. Ja som ju objavila pred niekoľkými rokmi a nikdy by som nepovedala, že také niečo sa dá jesť Zobraziť celý popisPšenica je výborná a zdravá obilnina. Ja som ju objavila pred niekoľkými rokmi a nikdy by som nepovedala, že také niečo sa dá jesť a že to ešte aj tak výborne chutí.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 hrnček
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pšenicu si prepláchneme vo vode. Ja ju ešte zvyčajne nechám v tej vode odstáť niekoľko hodín, aby sa rýchlejšie uvarila. Na panvici si rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme dozlatista.

  2. 2

    Potom pridáme cesnak, čierne korenie a mletú papriku. Chvíľku restujeme, vysypeme pšenicu a zalejeme vodou (cca 0,5l). Posolíme a varíme domäkka.

  3. 3

    Pšenica nebude úplne mäkká ako napríklad fazuľa, ale bude taká príjemne chrumkavá. Keď nadobudne tento stav, omáčku zahustíme škrobom alebo posypeme trochou múky a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

ivocka5
@vegegulas , a kde sa dá pšenica kúpiť (alebo v akom stave)? možno by som vyskúšala uvariť tieto cestoviny, vyzerajú dobre :-)
marienka44
Myslim, ze sa da kupit v zahradkarskych potrebach alebo aj v specializovanych predajniach so zdravou vyzivou.
cica2
krásne foto a lákavé jedlo, cestoviny zbožňujeme :-)
vegegulas
dakujem za privitanie :) ja psenicu kupujem v kauflande v oddeleni so zdravou vyzivou, zvycajne sa pri nej nachadza aj sojove maso, soja, cicer, pohanka, kuskus... v zahradkarskych potrebach ju maju asi tiez, ale neviem ci je to ta potravinarska, co je urcena na konzumaciu.
1x lianka
marikafil
Pšenicu som varievala manželovi, keď sme mali vegetariánske obdobie, nosil si ju v miske do práce a statočne vydržal podpichovanie kolegov, lebo mu veľmi chutila. Musím niekedy zopakovať.
martamm
ja by som takuto psenocu pouzila ako prilohu, paci sa mi Tvoj recept. Zatial som ju vzdy varila nasladko
1x lianka
ivocka5
ďakujem, @marienka44 , aj @vegegulas , vyskúšam najprv ten kaufland a ak by som ju tam náhodou nenašla, skočím aj do zdravej výživy :-) už teraz som zvedavá na tú chuť :-)))
evanaaa
V Kauflande medzi cestovinami alebo medzi múkami sa dá zohnať dosť výrobkov aké inde nedostať, ja si tam kupujem instantnú pšeničnú kašu na raňajky, zarábam s mliekom a sladím škoricou. Takto som neskúšala , možno by aj toto chutilo.Mám rada jogurty v ktorých sú zrná obilnín, mne to pripadá ako oriešky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia