Cestoviny s pestom

Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom

Autor receptu: skatulka

Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj dobre vyzerá na tanieri.

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  2. Samostatne uvaríme brokolicu, nemusí byť úplne do mäkka, stačí tak, aby sme ju mohli rozmixovať. Po uvarení je dobré ju prudko schladiť, aby si zachovala farbu. Časť môžeme odložiť na ozdobu.
  3. Pesto si teda pripravíme zmixovaním predvarenej brokolice, mladého špenátu, orechov a dochutíme cesnakom, pazmezánom, soľou a korením. Na zriedenie môžeme použiť olej alebo aj vodu z broklice.
  4. Hotové cestoviny zmiešame s pripraveným pestom a dozdobíme brokolicou a orechmi.