Cestoviny plné letných chutí

siisa - fotkasiisa, 29. júla 2016
Cestoviny plné letných chutí
Foto: siisa

Tento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, za čo jej moc ďakujem. Zatiaľ najlepší recept na Zobraziť celý popisTento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, za čo jej moc ďakujem. Zatiaľ najlepší recept na cestoviny podľa mojej chuti čo som mala. Možno niekoho oslovia.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
2 ks
3 ks
3 stonky
1 pohár
6 ks
2 strúčiky
1 ks (čínska kapusta)
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu si nakrájame. Odporúčam, aby to lepšie vyzeralo, tak mrkvu na pásiky, papriku na kocky, stonky na mesiačiky, kapary na drobno, paradajky na kocky, sušené paradajky na kocky, menšiu cuketu nastrúhame aj so šupkou, pak choi na pásiky.

  2. 2

    Dáme si variť penne. Môžeme použiť aj iné obľúbené cestoviny, ale mne sa tieto osvedčili najlepšie.

  3. 3

    Do hlbšej panvice dáme olej zo sušených paradajok. Ja hneď dávam aj pretlačený cesnak, akonáhle zacítime jeho vôňu, pridáme nakrájanú zeleninu : mrkvu, papriku, zeler, sušené paradajky, kapary, a cuketu. Po pár minútach pridáme vegetu, korenie a lístky z dvoch stoniek tymiánu. Zelenina pustí šťavu. Dusíme, kým nebude mrkva do polomäkka. Ak sa nám šťava vyparí, podlejeme troškou teplej vody. Potom pridáme pak choi, je to druh čínskej kapusty. Pridáme aj paradajky. Podusíme už len pár minút.

  4. 4

    Do panvice pridáme penne a premiešame. Ideálne je ak jedlo chvíľu postojí, aby sa prepojili všetky chute.

  5. 5

    Môžeme podávať so šalátom, alebo aj bez neho.

Diskusia k receptu

2010
Ja bezne pouzivam glutamant ani sa tym netajim, ale do zeleninoveho letneho salatu to ma este nenapadlo.
1x 2010
haji
Vděčná letní záležitost - těstoviny se zeleninou, chutná rychlovka.
1x siisa
siisa
@2010 (29.7.2016 21:08)

Je pravda, že pri toľkej zelenine netreba už pridávať ďalšiu vo forme vegety. Ale keď som si urobila takú užasnú domácu, no nedaj ju ! :D Ubezpečujem ťa, že do nej žiadny glutaman nedávam. A ty si daj čo len chceš. Alebo nedaj. :)
haji
@ Siisa (29.7.2016 22:18)
Plný souhlas s tebou @ Siisa Také si dělám vlastní sušenou zeleninu. Název domácí vegeta je tu většinou přijímán jako sama vegeta origoš.
Přeji krásný den @ Siisa u nás opět zatopili, ráno to vypadalo nadějně - mráčky.
1x siisa
siisa
@Haji (30.7.2016 11:02)

Milá @Haji , ďakujem za podporu:) ♥ Aj u nás bojujeme na viacerých miestach s tými záplavami. A kebyže prší 3 - 4 dni vkuse, ale to príde hodinová búrka a nevieme čo s vodou. Včera sused odčerpával celý deň z pivnice vodu. Ráno nám konečne prestalo pršať a dúfam, že do večera nezaprší...a dúfam, že aj u vás to ustane a vykukne slniečko :) želám pekný slnečný deň :) ♥
haji
@Siisa (30.7.2016 14:04)
Siisa jsme se nepochopily - "zatopili" je od slova zatopit v kamnech - tedy slunce vylezlo a hřeje a hřeje - topí a topí!! Haha U nás byla 2x po sobě průtrž ve středu, bez následků. Naštěstí nás to letos míjí - bez krup a velkých škod. Počasí je provázáno s lidmi, jejich působením v krajině atd. Ale to by bolo i inom. Aj tebe želám krásný deň!!
haji
Nevidím odkud jsi - stačí okres. Také nemám přesně - jsem z Jihovýchodu Moravy trasa Hodonín Uherské Hradiště.
siisa
@Haji (30.7.2016 15:02)

Hahahaha, to si sa musela na mne dobre nasmiať....jasne už mi to všetko došlo :) zo Žiliny :) Morava je pekná a podľa počasia aj veľa dobrých a srdečných ľudí tam je. A ak sú niektorí náhodou aj ako ty, tak ešte aj smrdia človečinou :) alebo voňajú ? :)) ♥
haji
@Siisa (30.7.2016 15:29)
Jdi ty brepto, nesmála jsem se, ale hned se šla podívat, kde jsem co, díky svým přirovnáním a synonymům, natropila. S tou člověčinou máš pravdu, každé ráno to v zrcadle kontroluji - a drží!! @Siisa jsi milá a máš vřelé srdíčko! Takových lidí není nikdy dost! Mávám k Žilině, to je cca 150 km - téměř na dohled od nás haha
1x siisa
daanoo
Ja tiež nemám nič proti glutamanu. Keby sa dal kúpiť čistý glutaman u nás tak nepoužívam vegetu.
katka78
Ahoj @Daanoo (31.7.2016 20:35) Neviem ako v iných mestách, ale v BA sa dá kúpiť napr. v Seoul plaza na Bajkalskej, alebo v Exotických potravinách (v Shopping Palace) na Zlatých pieskoch. Vidím, že si z opačného konca republiky, no možno budeš mať niekedy cestu..
twixi
Robila som niečo podobné zeleninka z mojek záhrady,mrkva, cuketa,rajčiny, paprika cibuľa ceanak, bylinky aj 2 zemiaky a všetko al dente , ale s maskom a ryžou, lebo mám chlapov alle ja som zeleninková,
1x siisa