Cestoviny pacchero a la Amatriciana fotorecept

afataga - fotkaafataga, 15. júla 2016
Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept)
Foto: afataga

Inšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka Zobraziť celý popisInšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka každý iný. Tak ktorý je pravý, netuším, ja som si vybrala tento a neľutujem.

2
porcie
8 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (alebo iné)
1 PL
150 g (alebo slanina)
100 ml
8 ks
 čerstvé
2 ks
4 PL
100 g strúhané
 podľa chuti
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Zočila som v obchode mne neznámy druh cestovín, musela som ich kúpiť :-)

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som pancettu na pásiky a paradajky na mesiačiky, tiež chilli na malé kúsky. Cestoviny som dala variť do osolenej vody. Do menšieho woku som dala 1 PL oleja a opiekla na ňom pancettu do chrumkava.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Priliala som víno a trochu ho nechala odpariť.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som paradajky, korenie a chilli a chvíľku povarila. Emanuel dával paradajky z konzervy, ale teraz sa mi to zdá hriech, keď sú výborné paradajky, v zime by som radšej dala konzervu, ako tie bledule, čo mavajú v obchodoch.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zdalo sa mi to akési suché, tak som dala trochu paradajkového pyré, ochutnala a trochu osolila, síce mi to bolo divné, že bez bazalky, ale odolala som :-), tak aspoň na ozdobu som dala.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené cestoviny som dala do woku ku omáčke, pridala pecorino a miešala zľahka asi 1 min.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri som ešte posypala pecorinom a to je celé. Je to naozaj výborné a rýchlovka. K čevenému jedlu pridávam červené kaktusy :-), nech to máme tón v tóne.

    Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Afi, pro mě boduješ! Těstoviny miluji, pacchero ani netuším že existují - potrubí jako od Oremburgu. Recepty od Ridiho mám ráda. Kaktusy máš úžasné, to se musí také umět, aby kvetly. Krásný víkend přeji!
klukodvody
Já bych vůbec neřešil, který je ten pravý. Hlavně že je dobrý a myslím, že je zbytečné řešit pravost. Stejně Ti i Ital řekne, že se to dělá jinak. No a teď recept prostě paráda, u nás je v Kaufu regál, kde mají různé druhy těchto receptů a mám zakázáno tam chodit, protože v tomhle ohledu nejsem prostě normální a jednoduše nakupuji. Díky za parádní recept a další inspiraci.
afataga
dakujem za pekne slova vsetkym
@haji si ma rozosmiala, ze do Oremburgu :-))), ja sa praveze moc o tie kaktusy nestaram, na zimu dam do krabic do pivnice a nevsimam si ich, na jar dam na terasu a obcas polejem, to je vsetko, netreba ich hyckat
@tatranka jasne, ze robia a sranda je, ze kazdy rok kvitnu ine, netusim od coho to zavisi
@frezia snazila som sa :-)
@terinka ucis sa cudzie jazyky? :-)
@torticka aj uvarit treba, nie len ulozit :-)
@klukodvody Ridi je Talian, tak snad vie, ako sa to robi, s tymi cestovinami mame rovnaku uchylku :-), ale ja nemam zakaz, tieto som kupila v Metre
klukodvody
@Afataga já jen odpověděl na Tvůj odkaz "tak který je ten pravý" to nebyla kritika. Ridiho znám, byl hodně aktivní než mu onemocněla manželka ale přesto byl ve styku s AKČR kde jsem stále ještě teď už jen čestným členem a na některé akce jsem i pozvaný. On sám říkal, že je to jako u nás podle oblastí a někde také určité recepty ani neznají. A tak jsem myslel i můj komentář. No zákaz mám do té doby než spotřebuji asi 50 balení různých těstovin. Protože něco vidím a koupím a raději hned tři až pět balení. Zdravím.
afataga
@dormella tvoj koment vidim len v maili, tu sa nezobrazi, lebo si pouzila apostrof a to varecha nema rada, preto som ho ani nedala do nazvu, tym a la som chcela povedat, ze akoze, kedze netvrdim, ze je to uplne presne Amatriciana, v kazdom pripade ti dakujem za postreh, pochvalu a dobre rady, mozno by nebolo zle, napisat to este raz bez apostrofu, mozno to bude zaujimat aj niekoho ineho, viem, ze tam ma ist guanciale, ale spravne si pochopila, ze som ho tu nezohnala, nahradila som podla mna tym najlepsim, cim som mohla, nabuduce skusim s tym oprazenim, ako si napisala, dakujem
@klukodvody ja som to nevzala ako kritiku, to sme sa nepochopili, ale myslim, ze tento rcp by nemal mat az tak vela variant, kedze vraj pochadza z mesta Amatrice, ale urcite sa casom vytvorili rozne nuansy, ako to uz byva
dormella
Vse v poradku, chapu, bez apostrofu nelze v tomto pripade psat, v italstine by to byla hrubka, ale budu si pamatovat pro priste. Tvuj recept je verohodny a foto krasne, psala jsem to vlastne jen pro tebe, toz tak. . . . . .
havino
ja neviem či podobne potrubie mi teraz kamoška z Prahy nedoniesla, ale sú celozrnné, to viem podľa farby, názov som neskúmala, ale sú hrubé, ako tunel :-) urobím si aj ja takéto, sama sebe, fotka na zjedenie hned aj teraz veru, alebo tak dobnúť, to pecorino robí svoje, paradajkové pyre aj ja by som dala určite, aj ked by predpísané nebolo :-)
afataga
@havino dakujem, ako ta poznam, isto by ti chutilo, uvar si, ja by som to pyre nedala, ak by som pouzila konzervu, ako bolo v rcp., lebo tam uz je pritomne, ale ked som dala paradajky, pytalo sa mi tam trochu, pecorino je aj moje oblubene, niekomu smrdi, mne vonia :-)
@monty469 dakujem, kocurisko nema chybu
@violeta dakujem
frezia68
@Afataga :už pri čítaní názvu som skoro jazyk polámala,tak zo zvedavosti som nakukla.Máš pekné fotky ( ako vždy a trocha závidím,miesto toho,aby som sa zdokonalila.Ale na to treba aj dobrý foťák,nie? ) Na tom recepte by som si určite pochutila,no a kaktusy sa nafukujú pýchou-krásne :-).

2010
Pekne 5*, ked idem do talianskej restiky davam si len tieto viem ze budu mat aspon trochu chilli gradov pre zavistlakov.
cyrinise
receptik vyzera velmi chutne. 5* Ukladam, urcite skusim. Velmi pekna prezentacia. :) Aj kaktusy mate velmi pekne.
afataga
@2010 dakujem, ono v povodnom rcp chilli nebolo, ale ved to poznas, my zavislaci...
@cyrinise dakujem, budem rada ak skusit a tu sa nevyka :-)
afataga
@2010 (18.7.2016 16:26)

pozrela som to video, dik, chilli dala len do jednej verzie, ja ale nikdy nevyberam semienka z chilli, taka skoda :-)
zuzanka1367
Podľa úvodnej fotky autor jasný :) Tak kde ja žijem ešte také potrubie nedoviezli, iba na čapovanie piva :) Ale omáčka vyzerá skvelo, pecorino vonia a semienka s chilli vyberám iba ak ich chcem sadiť :) Pekne si navarila...aj napestovala.
afataga
@Zuzanka1367 (19.7.2016 14:41)

:-))) juj ale ako krasne si to napisala, dakujem, ved ja som tiez cumela na ten ropovod ako bača do tuzexu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia