Plnené cestoviny
Cestoviny caramelle plnené bryndzou a špenátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Z múky, žĺtkov a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré
zakryjeme a necháme odležať v chlade 30 minút. Keď je cesto odležané, vyvaľkáme ho na dlhý plát na strojčeku na cestoviny (hrúbka 7 – musí byť skoro priesvitné, môžeme ho aj 2–, 3–krát rozdeliť).
- Špenát nasekáme nadrobno a zmiešame s bryndzou. Do stredu vyvaľkaného cesta dávame kôpky plnky vo veľkosti
polovice vlašského orecha asi 12–15 cm od seba. Cesto preložíme, dobre pozatláčame najmä v okolí plnky, aby tam nebol vzduch,
a v strede medzi plnkami prekrojíme, zakrojíme aj vrch a konce stáčame ako pri cukríkoch.
- Naplnené cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode
2–3 minúty. Potom ich vložíme do panvice aj s troškou
vody z cestovín, za stáleho miešania zahustíme kúskom studeného masla a strúhaným parmezánom.
|