Cestovinový šalát s pestom

Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 20. júla 2016
Cestovinový šalát s pestom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
60 g
50 g
50 g
200 ml
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pripravíme bazalkové pesto: Nasekáme bazalku, nastrúhame parmezán, pridáme olivový olej a posekané orechy (najlepšie píniové). Všetko zmixujeme a dobre spolu vymiešame.

  2. 2

    K uvareným vychladnutým cestovinám primiešame pesto, pridáme rukolu a cherry paradajky. Ak sa nám zdá byť šalát suchší, môžeme ho poliať olivovým olejom, prípadne osoliť a pridať navrch hobliny parmezánu.

Diskusia k receptu