Cestovinový šalát s majonézou

Cestovinový šalát s majonézou
Foto: dvorka
dvorkaDvorka, recept pridal: 2. apríla 2012 9:21Ďalšie jeho recepty

Je tu veľa receptov na cestovinový šalát a tak aj ja pridávam svoj veľmi jednoduchý, rýchly a u nás chutí všetkým. Neurobila som ani fotku naservírovaného šalátu lebo u nás sa v sobotu budia chlapi pred obedom a tak si každý zobral misu a jedol z nej. Mne už ostal len žďab a bola som taká hladná, že som zabudla urobiť fotku.

Suroviny

5
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Cestoviny vysypem do osolenej vriacej vody, zamiešam a nechám variť 5 minút, odstavím z tepelného zdroja, zalejem pohárom studenej vody, premiešam a nechám 10 minút postáť. Precedím a prelejem niekoľko krát studenou vodou.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 1

Dve vajcia si vyklepnem do vyššej nádoby, prilejem troška oleja a ponorným mixérom na najnižšej rýchlosti začnem mixovať. Potom postupne prilievam olej a mixujem. Treba pri tom trpezlivosť, majonéza je pekná hustá a hladká. Potom ju prisolím, pridám horčicu a už len vareškou premiešam. Ja som ju ešte raz premixovala a zredla mi. Nie veľmi, no radím trpezlivosť a trochu ručnej práce :) Odložím do chladničky.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 2

Do misy som si dala sterilizovanú zeleninu: mrkva, hrášok, kukurica a ešte som pridala za fľaštičku sterilizovanej kápie. Uhorky som nakrájala na kocky, kto chce môže dať aj cibuľu. Tú niekedy prelejem vriacou vodou aby bola ľahšie stráviteľná.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 3

Na strúhadle (vľavo hore na obrázku) som nastrúhala chrenovú šunkovú salámu. Odporúčam, chutí skvelo.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 4

Nakoniec som nastrúhala rôzne syry. Klasický eidam, Nivu a mozzarelu.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 5

Prilejem majonézu z chladničky a dobre premiešam. Korenila som oreganom a šalviou, tie mám od minulého roka zo záhradky a úplne stačilo dať po štipke. Šalát je dobré si urobiť pár hodín vopred aby sa chute rozložili.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • hanach, 2. apríla 2012 o 10:44
    už aj robím, dnes som nevedela čo variť.vareška vždy pomôže. Všetkým prajem krásne jarné veľkonočné sviatky, veľa zdravia a pohodky. pá


  • orchidea, 2. apríla 2012 o 11:52
    šalátiky robím rada, ukladám si recept, páči sa mi tvoj šalát...


  • paveva, 2. apríla 2012 o 13:49
    Pekný a chutný receptík, idem naň, dúfam, že nevadí, ked budem mať vrtulky.


  • margaretka28, 2. apríla 2012 o 20:08
    robievam podobný,tiež máme radi cestovinový.


  • karolka, 3. apríla 2012 o 08:45
    Výborný, tiež ho robievam, dávam aj pretlačený cesnak...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • betty21, 3. apríla 2012 o 14:50
    pekný, zrozumiteľný,kk


  • aroooo, 3. apríla 2012 o 16:45
    takéto a podobné mám rada ale miesto majonézy radšej jogurt a kys.smotana, samozrejme KK


  • miris, 14. apríla 2014 o 18:40
    No uz aj ho idem robit , na zajtra do prace



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist