Cestovinový šalát s majonézou

Cestovinový šalát s majonézou
Foto: dvorka
dvorkaDvorka, recept pridal: 2. apríla 2012 9:21Ďalšie jeho recepty

Je tu veľa receptov na cestovinový šalát a tak aj ja pridávam svoj veľmi jednoduchý, rýchly a u nás chutí všetkým. Neurobila som ani fotku naservírovaného šalátu lebo u nás sa v sobotu budia chlapi pred obedom a tak si každý zobral misu a jedol z nej. Mne už ostal len žďab a bola som taká hladná, že som zabudla urobiť fotku.

Suroviny

5
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny vysypem do osolenej vriacej vody, zamiešam a nechám variť 5 minút, odstavím z tepelného zdroja, zalejem pohárom studenej vody, premiešam a nechám 10 minút postáť. Precedím a prelejem niekoľko krát studenou vodou.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 1

2

Dve vajcia si vyklepnem do vyššej nádoby, prilejem troška oleja a ponorným mixérom na najnižšej rýchlosti začnem mixovať. Potom postupne prilievam olej a mixujem. Treba pri tom trpezlivosť, majonéza je pekná hustá a hladká. Potom ju prisolím, pridám horčicu a už len vareškou premiešam. Ja som ju ešte raz premixovala a zredla mi. Nie veľmi, no radím trpezlivosť a trochu ručnej práce :) Odložím do chladničky.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 2

3

Do misy som si dala sterilizovanú zeleninu: mrkva, hrášok, kukurica a ešte som pridala za fľaštičku sterilizovanej kápie. Uhorky som nakrájala na kocky, kto chce môže dať aj cibuľu. Tú niekedy prelejem vriacou vodou aby bola ľahšie stráviteľná.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 3

4

Na strúhadle (vľavo hore na obrázku) som nastrúhala chrenovú šunkovú salámu. Odporúčam, chutí skvelo.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 4

5

Nakoniec som nastrúhala rôzne syry. Klasický eidam, Nivu a mozzarelu.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 5

6

Prilejem majonézu z chladničky a dobre premiešam. Korenila som oreganom a šalviou, tie mám od minulého roka zo záhradky a úplne stačilo dať po štipke. Šalát je dobré si urobiť pár hodín vopred aby sa chute rozložili.
Cestovinový šalát s majonézou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanach, 2. apríla 2012 o 10:44
    už aj robím, dnes som nevedela čo variť.vareška vždy pomôže. Všetkým prajem krásne jarné veľkonočné sviatky, veľa zdravia a pohodky. pá


  • orchidea, 2. apríla 2012 o 11:52
    šalátiky robím rada, ukladám si recept, páči sa mi tvoj šalát...


  • paveva, 2. apríla 2012 o 13:49
    Pekný a chutný receptík, idem naň, dúfam, že nevadí, ked budem mať vrtulky.


  • margaretka28, 2. apríla 2012 o 20:08
    robievam podobný,tiež máme radi cestovinový.


  • karolka, 3. apríla 2012 o 08:45
    Výborný, tiež ho robievam, dávam aj pretlačený cesnak...


  • betty21, 3. apríla 2012 o 14:50
    pekný, zrozumiteľný,kk


  • aroooo, 3. apríla 2012 o 16:45
    takéto a podobné mám rada ale miesto majonézy radšej jogurt a kys.smotana, samozrejme KK


  • miris, 14. apríla 2014 o 18:40
    No uz aj ho idem robit , na zajtra do prace



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist