Cestovinový šalát bez cestovín

receptyea - bez fotkyreceptyea, 20. apríla 2014

Tento recept zvládne aj ten človek ktorý nevie variť. Urobili ho 14 a 12 ročný chlapci

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
1/2 ks
1/2 ks
3 ks
2-3 ks
7 - 8 PL
1,5 - 2 ČL
2 kvapky




Postup

  1. 1

    Nastrúhanú zeleninu dáme do väčšej misy. Pridáme tam syr ktorý roztrháme na 1cm kúsky.

  2. 2

    Z oleja, citronovej stavy a skorice si pripravime zalievku. Pomiesame salat a pocas miesania pomaly prilievame zalievku.

  3. 3

    Nakoniec pridame namakko uvarene vajcia, ktore rozmiesame v salate. Mozeme podavat s celozrnnym pecivom, ale aj zvlast. Tento salatik je velmi vhodny na veceru, alebo aj kedykolvek ked mate hlad a nemate co do ust ;) DOBRÚ CHUŤ PRAJE ERIK A ADAM ( PS.my necháme neporiadok na dospelákov) :D

Diskusia k receptu

micanela
nazov som nepochopila ale je fajn, ked sa decka ucia jest aj nieco ine ako fastfood
sovka62
To je nápad! Cestovinový šalát nejedávam, studené cestoviny mi nechutia, tento váš by som ale zjedla.
Len by som ho nazvala len šalátom, cestoviny by som ani nespomínala, na čo si kaziť chuť?
receptyea
Prepacte za ten nazov, vymyslal ho ten 12-rocny (bol to on kto to sem pridaval). Na druhej strane chutou naozaj pripomina cestovinovy salat. Preto je vhodny ako dietne jedlo. Obsahuje vitaminy, vlakninu a bielkoviny, ale ziadne sacharidy, ktorych je v cestovinach viac nez dost.
Prajeme Vam dobru chut a dobry pozitok z varenia.
receptyea
mijaita
Po pečlivem přečtení receptu jsem na rozpacich, zda ke 3 mrkvim patri 2 cele kavove lzicky skořice?? Neni to zasadní přehmat? K mrkvi skořice, budiž, ale tolik? A ještě k tomu papriky čerstvé? Zvlastni, jinak dobry.
2michal
@receptyea , nejaké sacharidy by sa našli aj v paprike zelenej a červenej, v mrkve a mletej škorice, síce v malom množstve, ale určite sú.
receptyea
My mame este okolo 143 receptov v rukave dalsi recept bude v nedelu
Kazdy recept dostanete v nedelu
receptyea
Vieme, že sa v šaláte nájdu nejaké tie sacharidy, ale ak vezmeme do úvahy množstvo sacharidov len v cestovinách, tak sa v jednej porcii cestovinového šalátu sa nachádza asi toľko sacharidov ako v 4 porciách tohto šalátu.
A čo sa týka množstva škorice, treba brať do úvahy, že po premiešaní so v všetkými ingredienciami sa tá chuť viac-menej strátí, ale bude tam naďalej. A ako je známe, škorica je známa svojimi účinkami na zdravie (pomáha pri chudnutí, je účinná pri boji s diabetom, zlepšuje trávenie...). Malý tip: ak nechcete pridávať mletú škoricu, môžete dať do zálievky škoricové drievko, to ale potom musíte vybrať ešte pred tým ako zalejete šalát.
A čo sa týka tej papriky najlepšie je, keď je čerstvá. To platí o všetkých ingredienciách.
A ešte jeden malý tip: ak chcete, môžete miesto 3 väčších mrkiev použiť menšie, ktoré sú chuťovo lepšie. V tom prípade musíte počítať že 2 menšie na 1 väčšiu = 6-7 malých mrkiev. Mrkvu nemusíte šúpať, stačí ju len dobre umyť (najlepšie kefou). Asi 80% vitamínov a minerálov v mrkve sa nachádza v šupke, alebo vo vrstve tesne pod ňou.
A máte ešte nejaké otázky, kľudne sa pýtajte.
liama
Recept je zlaty. Ja iba k tej skorici. Je velmi zdrava a odbornik radil pol cajovej lyzicky na tlak a cholesterol. A naozaj to funguje! Ale ten apetit po tyzdni uzivania!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia