Cestovinový koláč

mrsl - fotkamrsl, 6. novembra 2011
Cestovinový koláč
Foto: mrsl

Prvy krat som tento kolac varila vcera na veceru a bol vynikajuci. Chcela som uvarit nieco rychle a poviem vam, stoji to zato vyskusat.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8
2 strúčik
2
1 nakrajana
 200g
6 velke
 25g
 400g, - akékoľvek (biele
4 polievkove lyzice cerstva
4
2 pol.lyzice strúhaný
 trosku




Postup

  1. 1

    Osmazime cibulku a cesnak na teflonovej panvici. Smazime asi minutku a potom pridame na drobno pokrajanu paradajku, papriku, sparglu a kukuricu z konzervy. Smazime asi 4-5 minut a potom pridame bazalku a uvarene cestoviny. Vsetko dobre zamiesame. (Moze sa pridat hociaka zeleninka ako napr. mrazeny zeleny hrach, zalezi na tom co mate doma)

  2. 2

    V miske vyslahame vajcia s vidlickou pridame sol, korenie, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat a parmesan. Zmes vylejeme na cestoviny, prikrijeme a varime na miernom ohni 10 minut.

  3. 3

    Ulozime panvicu pod predhriaty grill a varime 4-5 minut. Po upeceni vybriemie s pod grillu a nechame 5 minut postat. Nakoniec vyklopime na dosku a pokrajame na trojuholniky. Podavame so salatovymi listami a rychlym zeleninovym salatom.

  4. 4

    Rychly zeleninovy salatik pripravime pokrajanim cervenej cibule, paradajok, salatovej uhorky a papriky na drobne kocky. Osolime, okorenime a podavame.

Diskusia k receptu

dorisa
Zapečené cestovinky doma varievam, s rôznymi obmenami, tej tvoj koláčik vyzerá tiež pekne.
zdenka1009
Keď vidím tu na vareche niečo zapekané,vždy ma to zaujíma.Cestoviny so zeleninou plus obloha to je zdravá,ľahká aj večera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia