Cesto na pizzu - dva druhy

Autor receptu: terreza

Pridávam 2 recepty na cesto na pizzu. Ja robievam oba, pretože nám chutí jedno aj druhé. Vyskúšajte :)

Suroviny

Postup

  1. Jogurtové cesto: všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme olejom, cesnakom, kečupom a obložíme tým, čo chladnička dala. Pečieme na 180 - 200st. Cesto je tekuté, má to také byť. Kto má rád podklad koláčového typu, toto mu bude chutiť :).
  2. Origoš cesto: Všetko spolu vymiesiť, vznikne krásne hladké cesto, ktoré sa nelepí, ak sa lepí, dali ste veľa vody. Vymiesené cesto dajte na 10 min. do chladničky. Táto dávka je na 2 plechy, ale ak máte radi tenučké cesto výjde aj na 3. Plech nemastím, len pomúčim. Toto cesto sa dá krásne naťahovať, krútiť. A potom už podľa chuti. Pečiem na 230st. kým nezhnednú okraje. :)