Cesnakový olivový olej
Autor receptu: kiriaki
Cesnakový olej je veľmi obľúbený najmä v talianskej kuchyni. Veľmi jednoducho sa dá
pripraviť aj doma a je skvelý
na dochucovanie šalátov, polievok dokonca rýb či mäsa. Ak použijete naozaj kvalitný
olivový olej jej vynikajúci aj na
dochutenie pizze.
Postup
- Zvolíme si vhodne uzatvárateľnú nádobu (najlepšie takú, aby sa tam zmestila aj polievková lyžica).
- Potom do tejto nádoby nasypeme sušený cesnak. Množstvo cesnaku závisí od toho ako silný chceme mať olej.
- Cesnak zalejeme olivovým olejom (oplatí sa investovať do oleja) a zatvoríme. Všetko spolu premiešame. Skladujeme na suchom a tmavom mieste. Ak sa rozhodnete olej skladovať v chladničke je celkom možné, že stuhne, neznamená to však, že by bol nejak pokazený alebo nepoužiteľný.
- Podobne si viete pripraviť chilli olej, rozmarínový, či s oreganom. Zásada je: POUŽÍVAŤ LEN SUŠENÉ POTRAVINY DO OLEJA.