Cesnakové slimáky

Autor receptu: bejulienka

Plnka môže byť akákoľvek, ale táto nám chutí naj...U nás musia byť na každej jednej našej oslave, pretože si ich všetci žiadajú.

40
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások: droždie, cukor, soľ, mlieko /v zátvorke:pre majiteľky Thermomixu-všetko na 3 min., 50C, R2/. Do toho pridáme múku-ja vždy musím dať až 750g- a olej. Vymiesime /3min., klas/. Cesto nemusí kysnúť!
  2. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 zhruba rovnaké časti, každú po jednej rozvaľkáme na 0,5-1cm, natrieme plnkou-nie veľmi nahrubo, ktorú tiež rozdelíme na 3x, zvinieme do valčeka-rolády. Z každej časti plnky si necháme za 1/2 lyžice plnky na potretie vrchu cesta... a natrieme roládu.
  3. Pokrájame šikmým rezom na trojuholníčky, poukladáme na suchý plech a vložíme do rúry na 170C /teplovzdušná, naraz aj dva plechy. Trojuholníčky sa zmestia na dva plechy pri rozložení 5x4 ks. Pečieme 20min., dopečú sa aj pri už vypnutej rúre. Plech nemastíme.
  4. Plnka: pretlačíme si cesnak /5sec., R6/, pridáme Heru, vegetu, soľ, žĺtky a vymiešame na hladký krém /R6, okolo 1min. Plnku teda natierame aj na cesto, ktoré potom stočíme a aj vrch stočeného cesta. Ja som teraz prvýkrát dala na plnku na vrch cesta aj sézam a boli výborné.