Cesnakové slimáky

bejulienkaBejulienka, 43 ročná žena, Hronské Kosihy-LV, 29. júla 2011 11:45
Ďalšie jej recepty »

Plnka môže byť akákoľvek, ale táto nám chutí naj...U nás musia byť na každej jednej našej oslave, pretože si ich všetci žiadajú.

40
porcií
25 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 kocka
1 lyžica
2 čaj. lyžičky
0,5 l
650g
1 dl
Plnka:
10 väčších strúčikov
1 ks /Hélia,Palmarín/
2-3 čaj. lyžičky
1 čaj. lyžička
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Kvások: droždie, cukor, soľ, mlieko /v zátvorke:pre majiteľky Thermomixu-všetko na 3 min., 50C, R2/. Do toho pridáme múku-ja vždy musím dať až 750g- a olej. Vymiesime /3min., klas/. Cesto nemusí kysnúť!

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 zhruba rovnaké časti, každú po jednej rozvaľkáme na 0,5-1cm, natrieme plnkou-nie veľmi nahrubo, ktorú tiež rozdelíme na 3x, zvinieme do valčeka-rolády. Z každej časti plnky si necháme za 1/2 lyžice plnky na potretie vrchu cesta... a natrieme roládu.

    Cesnakové slimáky - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame šikmým rezom na trojuholníčky, poukladáme na suchý plech a vložíme do rúry na 170C /teplovzdušná, naraz aj dva plechy. Trojuholníčky sa zmestia na dva plechy pri rozložení 5x4 ks. Pečieme 20min., dopečú sa aj pri už vypnutej rúre. Plech nemastíme.

    Cesnakové slimáky - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: pretlačíme si cesnak /5sec., R6/, pridáme Heru, vegetu, soľ, žĺtky a vymiešame na hladký krém /R6, okolo 1min. Plnku teda natierame aj na cesto, ktoré potom stočíme a aj vrch stočeného cesta. Ja som teraz prvýkrát dala na plnku na vrch cesta aj sézam a boli výborné.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist