Cesnakové slimáky

Cesnakové slimáky
bejulienkaBejulienka, recept pridal: 29. júla 2011 11:45Ďalšie jeho recepty

Plnka môže byť akákoľvek, ale táto nám chutí naj...U nás musia byť na každej jednej našej oslave, pretože si ich všetci žiadajú.

Suroviny

40
porcií
25
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Kvások: droždie, cukor, soľ, mlieko /v zátvorke:pre majiteľky Thermomixu-všetko na 3 min., 50C, R2/. Do toho pridáme múku-ja vždy musím dať až 750g- a olej. Vymiesime /3min., klas/. Cesto nemusí kysnúť!

2

Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 zhruba rovnaké časti, každú po jednej rozvaľkáme na 0,5-1cm, natrieme plnkou-nie veľmi nahrubo, ktorú tiež rozdelíme na 3x, zvinieme do valčeka-rolády. Z každej časti plnky si necháme za 1/2 lyžice plnky na potretie vrchu cesta... a natrieme roládu.
Cesnakové slimáky - obrázok 2

3

Pokrájame šikmým rezom na trojuholníčky, poukladáme na suchý plech a vložíme do rúry na 170C /teplovzdušná, naraz aj dva plechy. Trojuholníčky sa zmestia na dva plechy pri rozložení 5x4 ks. Pečieme 20min., dopečú sa aj pri už vypnutej rúre. Plech nemastíme.
Cesnakové slimáky - obrázok 3

4

Plnka: pretlačíme si cesnak /5sec., R6/, pridáme Heru, vegetu, soľ, žĺtky a vymiešame na hladký krém /R6, okolo 1min. Plnku teda natierame aj na cesto, ktoré potom stočíme a aj vrch stočeného cesta. Ja som teraz prvýkrát dala na plnku na vrch cesta aj sézam a boli výborné.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • micca, 29. júla 2011 o 14:30
    zlaticko co thermomix nieco na ohrev este som o to nepocula dik za odpoved


  • viera1, 29. júla 2011 o 15:05
    No,recept vyzerá ako reklama na tento "zázrak",tak @micca ,čítaj:
    » kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/spotrebice/multifunkcni-pristroj...


  • akeber, 29. júla 2011 o 17:09
    ja dávam plnku, šunku a tavený syr.....sú fanfa.... :D


  • 3sandra3, 29. júla 2011 o 18:58
    super,,, môže byť


  • katkub, 29. júla 2011 o 19:25
    Zajtra ich vyskúšam.Potom dam vedieť ako to dopadlo.


  • valeri, 29. júla 2011 o 19:35
    Ukladám ?-))


  • nika72, 29. júla 2011 o 19:52
    poznám tiež robievam....odporúčam,len dávam hladku múku....


  • ancicka, 29. júla 2011 o 20:09
    Ja zasa miešam polohrubu z hladkou.Sú výborné.


  • helca103, 30. júla 2011 o 00:07
    už tu máme pár dobrých receptov na slano od @strigus , @oriestok , @felicita08 , či od @tatranky ,každý si nájde tie svoje chute.


  • tinca, 30. júla 2011 o 18:32
    @Bejulienka nejako si sa rozbehla :) Vyzerajú lákavo.


  • najaa, 30. júla 2011 o 21:49
    tieto sú aj u nás obľúbené, len ja dávam do plnky aj grilovacie korenie a bez vegety tú nemusím...


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:14
    Katkub, ako? Podarili sa?


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:15
    TMica, pre teba niečo o TM...
    toto je stránka Thermomixu-v skratke TM....» thermomix.vorwerk.com/index.php?id=1693....
    Ale na SK sa už nepredáva. Ja som ho predávala 1,5r, predala som ho v ku koncu v každej jednej domácnosti a bez neho si varenie ani neviem predstaviť. Poslala by som aj fotku, no ako ju ku komentáru pridám, neviem...
    No a TM robí toto: sám varí, napr. idem spraviť krémovú brokolicovú či hríbovú polievku, tak všetky prísady dám naraz do TM a za 10-20min., záleží od typu polievky, mám obed. Sviečková je za 30min. komplet aj z omáčkou a to robím naraz na ňom aj omáčku, aj mäso, aj knedľu. Robí za 10sec. pomazánky, za 30sec. krém do zákuskov, strúhanku z čerstvého pečiva, pretože možno neviete, ale suché pečivo obsahuje už bielu pleseň, džúsy, kávu-frapé, teplú, studenú, lekvár, pomelie orechy, sézam. Napr. chren mám postrúhaný za 2sec., cibuľu za 1sec. Takže TM je ako odšťavovač, ako kávovar, ako strúhadlo, drtič ľadu, kokteilovač,atď. A to, čo má navyše a v čom je jedinečný, je, že varí a pritom to aj mieša. Aj krémy nad parou. Vy stojíte pri nich a miešate ich, mne ich mieša TM a ešte si pri tom spravím niečo iné a mám to za pár sekúnd. Jedine varenie je v minútach. A zabudla som na cesto, že? Ako som spomínala, kysnuté cesto, aj ktoré nemusí kysnúť, je hotové za tri minúty a robí sa samé. Potom si spravím napr. do slimákov pomazánku za 20sec. a mám všetko hotové. to je bomba, že, dievčence? Máte mi čo závidieť, to vám poviem. Bola som na prezentácii u 70r. pani, ktorá od 15r. robila vraj najlepšie kysnuté cesto v okolí ale povedala, že na cesto z TM nemá ani ona. Ušetrí vaše ruky, čas a tým aj peniaze. Síce sa na SK už nedá kúpiť, ale viem vám ho v prípade záujmu zaobstarať.


  • bibia1, 27. augusta 2011 o 13:45
    tak ja som tento receptík vyskúšala a konečne som získala recept, podľa ktorého som dokázala upiecť cesnakové slimáčiky aj ja. Boli výborné, len tak zmizli z misky. Veľmi pekne ďakujem.


  • mojko28, 20. mája 2012 o 20:56
    Vyskúšala som, boli super, ale rýchlo zmizli z taniera :D


  • pipnat, 22. októbra 2013 o 07:30
    včera som robila:)naozaj je potrebné dať viac múky (aj 200 g navyše), polku som urobila naslano s cesnakom, druhú som plnila mix maku s jahodovým domácim džemom, deti aj manžel si pochutili a ešte ostalo na dnešný deň:)


  • bejulienka, 22. októbra 2013 o 07:57
    200g je v mojom TM určite veľa, potom sú tvrdé, musia byť mäkučké. ja dávam presne 750g, viac určite nie. ešte som toto cesto nerobila aj so sladkou plnkou, nakoľko ide do neho aj vegeta, aj soľ. neboli slané, pipnat?


  • janet3079, 21. januára 2014 o 18:42
    su vyborne robievame presne tieto mnammm a pani ma krasne


  • bejulienka, 23. januára 2014 o 07:55
    ďakujem janet3079 :)


  • andiss, 29. júla 2014 o 22:08
    Toto by som zjedla aj za kosik, mnaaaaaam! :-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist