Cesnakové slimáky

bejulienka - fotkabejulienka, 29. júla 2011

Plnka môže byť akákoľvek, ale táto nám chutí naj...U nás musia byť na každej jednej našej oslave, pretože si ich všetci žiadajú.

40
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 kocka
1 lyžica
2 čaj. lyžičky
0,5 l
650g
1 dl
Plnka:
10 väčších strúčikov
1 ks /Hélia,Palmarín/
2-3 čaj. lyžičky
1 čaj. lyžička
2 ks




Postup

  1. 1

    Kvások: droždie, cukor, soľ, mlieko /v zátvorke:pre majiteľky Thermomixu-všetko na 3 min., 50C, R2/. Do toho pridáme múku-ja vždy musím dať až 750g- a olej. Vymiesime /3min., klas/. Cesto nemusí kysnúť!

  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 zhruba rovnaké časti, každú po jednej rozvaľkáme na 0,5-1cm, natrieme plnkou-nie veľmi nahrubo, ktorú tiež rozdelíme na 3x, zvinieme do valčeka-rolády. Z každej časti plnky si necháme za 1/2 lyžice plnky na potretie vrchu cesta... a natrieme roládu.

    Cesnakové slimáky - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame šikmým rezom na trojuholníčky, poukladáme na suchý plech a vložíme do rúry na 170C /teplovzdušná, naraz aj dva plechy. Trojuholníčky sa zmestia na dva plechy pri rozložení 5x4 ks. Pečieme 20min., dopečú sa aj pri už vypnutej rúre. Plech nemastíme.

    Cesnakové slimáky - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: pretlačíme si cesnak /5sec., R6/, pridáme Heru, vegetu, soľ, žĺtky a vymiešame na hladký krém /R6, okolo 1min. Plnku teda natierame aj na cesto, ktoré potom stočíme a aj vrch stočeného cesta. Ja som teraz prvýkrát dala na plnku na vrch cesta aj sézam a boli výborné.

Diskusia k receptu

micca
zlaticko co thermomix nieco na ohrev este som o to nepocula dik za odpoved
akeber
ja dávam plnku, šunku a tavený syr.....sú fanfa.... :D
katkub
Zajtra ich vyskúšam.Potom dam vedieť ako to dopadlo.
nika72
poznám tiež robievam....odporúčam,len dávam hladku múku....
najaa
tieto sú aj u nás obľúbené, len ja dávam do plnky aj grilovacie korenie a bez vegety tú nemusím...
bejulienka
TMica, pre teba niečo o TM...
toto je stránka Thermomixu-v skratke TM....» thermomix.vorwerk.com/index.php?id=1693....
Ale na SK sa už nepredáva. Ja som ho predávala 1,5r, predala som ho v ku koncu v každej jednej domácnosti a bez neho si varenie ani neviem predstaviť. Poslala by som aj fotku, no ako ju ku komentáru pridám, neviem...
No a TM robí toto: sám varí, napr. idem spraviť krémovú brokolicovú či hríbovú polievku, tak všetky prísady dám naraz do TM a za 10-20min., záleží od typu polievky, mám obed. Sviečková je za 30min. komplet aj z omáčkou a to robím naraz na ňom aj omáčku, aj mäso, aj knedľu. Robí za 10sec. pomazánky, za 30sec. krém do zákuskov, strúhanku z čerstvého pečiva, pretože možno neviete, ale suché pečivo obsahuje už bielu pleseň, džúsy, kávu-frapé, teplú, studenú, lekvár, pomelie orechy, sézam. Napr. chren mám postrúhaný za 2sec., cibuľu za 1sec. Takže TM je ako odšťavovač, ako kávovar, ako strúhadlo, drtič ľadu, kokteilovač,atď. A to, čo má navyše a v čom je jedinečný, je, že varí a pritom to aj mieša. Aj krémy nad parou. Vy stojíte pri nich a miešate ich, mne ich mieša TM a ešte si pri tom spravím niečo iné a mám to za pár sekúnd. Jedine varenie je v minútach. A zabudla som na cesto, že? Ako som spomínala, kysnuté cesto, aj ktoré nemusí kysnúť, je hotové za tri minúty a robí sa samé. Potom si spravím napr. do slimákov pomazánku za 20sec. a mám všetko hotové. to je bomba, že, dievčence? Máte mi čo závidieť, to vám poviem. Bola som na prezentácii u 70r. pani, ktorá od 15r. robila vraj najlepšie kysnuté cesto v okolí ale povedala, že na cesto z TM nemá ani ona. Ušetrí vaše ruky, čas a tým aj peniaze. Síce sa na SK už nedá kúpiť, ale viem vám ho v prípade záujmu zaobstarať.
bibia1
tak ja som tento receptík vyskúšala a konečne som získala recept, podľa ktorého som dokázala upiecť cesnakové slimáčiky aj ja. Boli výborné, len tak zmizli z misky. Veľmi pekne ďakujem.
mojko28
Vyskúšala som, boli super, ale rýchlo zmizli z taniera :D
pipnat
včera som robila:)naozaj je potrebné dať viac múky (aj 200 g navyše), polku som urobila naslano s cesnakom, druhú som plnila mix maku s jahodovým domácim džemom, deti aj manžel si pochutili a ešte ostalo na dnešný deň:)
bejulienka
200g je v mojom TM určite veľa, potom sú tvrdé, musia byť mäkučké. ja dávam presne 750g, viac určite nie. ešte som toto cesto nerobila aj so sladkou plnkou, nakoľko ide do neho aj vegeta, aj soľ. neboli slané, pipnat?
andiss
Toto by som zjedla aj za kosik, mnaaaaaam! :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia