Cesnakové slimáky s plundrového cesta

Autor receptu: drobcek19

tento recept som dlho hladala, lebo doma na slovensku som tieto u mna ,,cesnacky,, zboznovala

18
porcií
130 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovin okrem cesnaku, masla a vody si vypracujeme cesto a nechame vykysnut, ja som ho robila v domacej pekarni.
  2. Po vykysnuti si cesto rozvalkame na pomucenej doske a na 1/2 rozotrieme polovicku masla. Cesto prelozime, po tom este prelozime 2 krat a rozvalkame. Opat natrieme zvysnym maslom a opat prelozime 3 krat a rozvalkame. Bude sa rozvalkavat trosku tazsie ale pojde to.
  3. Na rozvalkane cesto potrieme rozpuceny cesnak zmiesany s vodou, stocime ako na zavin a krajame asi na 4 cm hrube kolieska. Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Nechame ich takto podkysnut este pol hodinky.
  4. Dame piect do dopredu vyhriatej rury na 200 st., pri elektrickej rure s ventilatorom na 180 st. 20-25 minut do zlatista. Tiez odporucam vlozit do rury misku s vodou aby sa nevysusili.