Cesnakové slimáky s plundrového cesta

drobcek19Drobcek19, 28 ročná žena, Clonmel, Irsko, 31. januára 2011 17:41
Ďalšie jej recepty »

Cesnakové slimáky s plundrového cestaFoto: drobcek19

tento recept som dlho hladala, lebo doma na slovensku som tieto u mna ,,cesnacky,, zboznovala

18
porcií
130 min
príprava
25 min
na 200 °C

Suroviny

500 gr
320 ml, vlažné
1 caj. lyz.
1 caj. lyz.
2 pol. lyz.
2 caj. lyz., susene
8 strúčikov
120 gr,(margarín)
0.5 dcl

Postup prípravy

  1. 1

    Zo surovin okrem cesnaku, masla a vody si vypracujeme cesto a nechame vykysnut, ja som ho robila v domacej pekarni.

  2. 2

    Po vykysnuti si cesto rozvalkame na pomucenej doske a na 1/2 rozotrieme polovicku masla. Cesto prelozime, po tom este prelozime 2 krat a rozvalkame. Opat natrieme zvysnym maslom a opat prelozime 3 krat a rozvalkame. Bude sa rozvalkavat trosku tazsie ale pojde to.

  3. 3

    Na rozvalkane cesto potrieme rozpuceny cesnak zmiesany s vodou, stocime ako na zavin a krajame asi na 4 cm hrube kolieska. Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Nechame ich takto podkysnut este pol hodinky.

    Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Dame piect do dopredu vyhriatej rury na 200 st., pri elektrickej rure s ventilatorom na 180 st. 20-25 minut do zlatista. Tiez odporucam vlozit do rury misku s vodou aby sa nevysusili.

    Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist