Cesnakové slimáky s plundrového cesta

Cesnakové slimáky s plundrového cesta
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 31. januára 2011 17:41Ďalšie jeho recepty

tento recept som dlho hladala, lebo doma na slovensku som tieto u mna ,,cesnacky,, zboznovala

Suroviny

18
porcií
130
minút
príprava
25
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo surovin okrem cesnaku, masla a vody si vypracujeme cesto a nechame vykysnut, ja som ho robila v domacej pekarni.

2

Po vykysnuti si cesto rozvalkame na pomucenej doske a na 1/2 rozotrieme polovicku masla. Cesto prelozime, po tom este prelozime 2 krat a rozvalkame. Opat natrieme zvysnym maslom a opat prelozime 3 krat a rozvalkame. Bude sa rozvalkavat trosku tazsie ale pojde to.

3

Na rozvalkane cesto potrieme rozpuceny cesnak zmiesany s vodou, stocime ako na zavin a krajame asi na 4 cm hrube kolieska. Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Nechame ich takto podkysnut este pol hodinky.
Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 3

4

Dame piect do dopredu vyhriatej rury na 200 st., pri elektrickej rure s ventilatorom na 180 st. 20-25 minut do zlatista. Tiez odporucam vlozit do rury misku s vodou aby sa nevysusili.
Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 31. januára 2011 o 21:47
    Vyzeraju krásne,urobím ich presne podla teba, aj v pekárničke, dik.


  • tinca, 31. januára 2011 o 22:02
    @drobcek19 tak pľundrové cesto je makačka a vyžaduje skúsenosť,ale vidím, že sa vydarilo


  • bejda7, 31. januára 2011 o 22:12
    Tak a uz je recept v KK:)


  • cica2, 31. januára 2011 o 22:16
    krásne sa ti vydarili!!! Cesnakové máme radi...kk:))


  • drobcek19, 31. januára 2011 o 22:56
    dakujem aj nam chutili, aj ked ich bolo dost vela pre 2 osoby, ale kto ma rodinku, budu prec raz dva


  • alexdidi, 1. februára 2011 o 06:35
    Naozaj nie je ľahké urobiť dobré pľundrové cesto...Tvoje vyzerajú krásne vydarené slimáčiky....


  • marianne69, 1. februára 2011 o 09:23
    ...nase oblubene,tiez som rada receptu:-),dakujem...


  • remcula, 1. februára 2011 o 11:04
    @Drobcek19 suprové!!! Díky za recept!!


  • sovka62, 1. februára 2011 o 16:10
    Pľundrové cesto som skúšala dva razy. Vždy podľa toho istého receptu, ktorý je trošku odlišný od tvojho. Ani raz sa mi nepodarilo, nie že by sa nedalo jesť, ale bolo to skôr bežné kysnuté cesto, nie pľundrové, lístkovalo sa minimálne. Tak som to vzdala, ale teraz sa predsa ešte raz pokúsim podľa teba. Hádam sa to konečne podarí, ty ich máš ukážkové.


  • vera57, 1. februára 2011 o 20:49
    cesnakove mame radi ,vyskusam to, mnam


  • janger, 1. februára 2011 o 22:03
    Krasne sa ti podarili!


  • evanaaa, 1. februára 2011 o 23:51
    Celkom ako tie z obchodu, ale určite nie chuťovo, len na výzor. Ti tvoje domáce by som si dala radšej.


  • bzuky, 2. februára 2011 o 17:00
    Tie su nadherne a určite aj velmi dobré. Dakujem


  • tetrisss, 13. februára 2011 o 13:10
    Plundrove cesto je uzasne, chutne, da sa aj na sladko, milujem ho.


  • tetrisss, 13. februára 2011 o 13:10
    Plundrove cesto je uzasne, chutne, da sa aj na sladko, milujem ho.


  • brisid, 17. mája 2011 o 14:53
    včera som piekla tieto slimáčiky prišli mi dosť suché, hoci som sa držala receptu i teploty a času pečenia :( keby som vedela ako, pridám sem fotku mojich slimákov


  • sladkacokolada, 28. mája 2011 o 18:40
    dnes som robila, len plnku som robila cesnekovejšiu:), podľa mňa dobré, aj keď som ich nespravila také pekné nalístkované ako ty


  • mariaklara, 9. novembra 2011 o 21:10
    Krásne, na tom plechu vyzerajú ako šípové ružičky.


  • jankakov, 19. novembra 2011 o 16:22
    hmmmmmm


  • foo, 13. januára 2012 o 16:50
    jee, recept na "ufónov" :) ďakujem krásne za recept, určite vyskúšam...doteraz sme ich len kupovali :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist