Cesnakové slimáky s plundrového cesta

Cesnakové slimáky s plundrového cesta
Foto: drobcek19
drobcek19Drobcek19, recept pridal: 31. januára 2011 17:41Ďalšie jeho recepty

tento recept som dlho hladala, lebo doma na slovensku som tieto u mna ,,cesnacky,, zboznovala

Suroviny

18
porcií
130
minút
príprava
25
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Zo surovin okrem cesnaku, masla a vody si vypracujeme cesto a nechame vykysnut, ja som ho robila v domacej pekarni.

Po vykysnuti si cesto rozvalkame na pomucenej doske a na 1/2 rozotrieme polovicku masla. Cesto prelozime, po tom este prelozime 2 krat a rozvalkame. Opat natrieme zvysnym maslom a opat prelozime 3 krat a rozvalkame. Bude sa rozvalkavat trosku tazsie ale pojde to.

Na rozvalkane cesto potrieme rozpuceny cesnak zmiesany s vodou, stocime ako na zavin a krajame asi na 4 cm hrube kolieska. Poukladame na plech vystlany papierom na pecenie. Nechame ich takto podkysnut este pol hodinky.
Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 3

Dame piect do dopredu vyhriatej rury na 200 st., pri elektrickej rure s ventilatorom na 180 st. 20-25 minut do zlatista. Tiez odporucam vlozit do rury misku s vodou aby sa nevysusili.
Cesnakové slimáky s plundrového cesta - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • dorisa, 31. januára 2011 o 21:47
    Vyzeraju krásne,urobím ich presne podla teba, aj v pekárničke, dik.


  • tinca, 31. januára 2011 o 22:02
    @drobcek19 tak pľundrové cesto je makačka a vyžaduje skúsenosť,ale vidím, že sa vydarilo


  • bejda7, 31. januára 2011 o 22:12
    Tak a uz je recept v KK:)


  • cica2, 31. januára 2011 o 22:16
    krásne sa ti vydarili!!! Cesnakové máme radi...kk:))


  • drobcek19, 31. januára 2011 o 22:56
    dakujem aj nam chutili, aj ked ich bolo dost vela pre 2 osoby, ale kto ma rodinku, budu prec raz dva


  • alexdidi, 1. februára 2011 o 06:35
    Naozaj nie je ľahké urobiť dobré pľundrové cesto...Tvoje vyzerajú krásne vydarené slimáčiky....


  • marianne69, 1. februára 2011 o 09:23
    ...nase oblubene,tiez som rada receptu:-),dakujem...


  • remcula, 1. februára 2011 o 11:04
    @Drobcek19 suprové!!! Díky za recept!!


  • sovka62, 1. februára 2011 o 16:10
    Pľundrové cesto som skúšala dva razy. Vždy podľa toho istého receptu, ktorý je trošku odlišný od tvojho. Ani raz sa mi nepodarilo, nie že by sa nedalo jesť, ale bolo to skôr bežné kysnuté cesto, nie pľundrové, lístkovalo sa minimálne. Tak som to vzdala, ale teraz sa predsa ešte raz pokúsim podľa teba. Hádam sa to konečne podarí, ty ich máš ukážkové.


  • vera57, 1. februára 2011 o 20:49
    cesnakove mame radi ,vyskusam to, mnam


  • janger, 1. februára 2011 o 22:03
    Krasne sa ti podarili!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • evanaaa, 1. februára 2011 o 23:51
    Celkom ako tie z obchodu, ale určite nie chuťovo, len na výzor. Ti tvoje domáce by som si dala radšej.


  • bzuky, 2. februára 2011 o 17:00
    Tie su nadherne a určite aj velmi dobré. Dakujem


  • tetrisss, 13. februára 2011 o 13:10
    Plundrove cesto je uzasne, chutne, da sa aj na sladko, milujem ho.


  • tetrisss, 13. februára 2011 o 13:10
    Plundrove cesto je uzasne, chutne, da sa aj na sladko, milujem ho.


  • brisid, 17. mája 2011 o 14:53
    včera som piekla tieto slimáčiky prišli mi dosť suché, hoci som sa držala receptu i teploty a času pečenia :( keby som vedela ako, pridám sem fotku mojich slimákov


  • sladkacokolada, 28. mája 2011 o 18:40
    dnes som robila, len plnku som robila cesnekovejšiu:), podľa mňa dobré, aj keď som ich nespravila také pekné nalístkované ako ty


  • mariaklara, 9. novembra 2011 o 21:10
    Krásne, na tom plechu vyzerajú ako šípové ružičky.


  • jankakov, 19. novembra 2011 o 16:22
    hmmmmmm


  • foo, 13. januára 2012 o 16:50
    jee, recept na "ufónov" :) ďakujem krásne za recept, určite vyskúšam...doteraz sme ich len kupovali :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist