Cesnakové kolieska

nika72 - fotkanika72, 3. marca 2011

Tieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu...možno to mnohý budú poznať...a tí čo nie tak,nech Zobraziť celý popisTieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu...možno to mnohý budú poznať...a tí čo nie tak,nech si vyskúšajú ak budú mať chuť...:o)

50
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 čajova lyžica
300 ml
42 g
3 čajové lyžice
100 ml
Plnka :
250 g, Uvarené
50 g
1 čajové lyžice
4-5 strúčikov
1 čajová lyžica
1 čajová lyžica, podravka
1 ks




Postup

  1. 1

    1.Do 100ml teplého mlieka rozdrobíme droždie,pridáme cukor dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások.Múku zmiešame so soľou,pridáme kvások,zvyšné mlieko a olej.Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    2.Uvarené zemiaky(ja si ich varím v šupke)postrúhame, zmiešame so zmäknutým maslom,soľou a prelisovaným cesnakom (ja pridávam aj asi pol kelímka pochuťkovej smotanyaby to bolo redšie,aby sa to ľahšie natieralo).Podľa chuti pridáme červenú papriku.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti,každú na pomúčenej doske rozvaľkáme ,natrieme plnkou a stočíme do rolády.Rolády krájame asi na 1cm hrubé kolieska,ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti podravkou a ja davám aj korenie na pizu,alebo bazalku kto čo má rád...

Diskusia k receptu

jerica
výborný nápad,spravím s malou zmenou , nafotím a dohodnem s Tebou o vloženie fotiek do tohto Tvojho receptu:-)
nika72
prepáč -jerica-,bola som lenivá fotiť postup čo je škoda,lebo aj ja mám rada recepty s obrázkom aspoň hotové som ich mohla odfotiť...možno,keď ich budem robiť na budúce tak pridám fotky:o)
abend
Super typ - výborný recept na slané pohostenie. Určite urobím pri najbližšej príležitosti, nemusíme podávať iba oškvarkové pagáče, najmä teraz, keď oškvarky sú drahšie ako mäso.
sonulienka
@nika72 tak píšem Ti lebo mi to nedá. Včera som vyskúšala tak ako som Ti už písala Tvoj recept - trochu som musela zmeniť. Napríklad miesto pochúťkovej smotany ktorú som nemala som dala do plnky veľký syr v črievku a na vrch som posypala údeným syrom. No a šli sme vnukovi gratulovať a za chvíľku sa po nich len tak zaprášilo.
Ďakujem ešte raz za vynikajúci recept.
nika72
@sonulienka to som rada,že sa ti páčili a od Teba ma to teší ešte viac,lebo ty si super kuchárka s veľa super nápadmi a receptami ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia