Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

3-5
porcie
25 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny.
  2. Slaninu som krájal na 1cm kocky. Cibuľu krájam na väčšie kusy. Cesnak posekám na drobno. A ešte si dva strúčiky cesnaku prelisujem do trochy oleja a pridám aj trochu soli. To dám do malej misky a použijem na koniec na potretie.
  3. Do hrnca dám škvariť slaninu s cibuľou. Nechám poriadne vyškvariť cibuľu až na blato a slaninu na oškvarky.
  4. Teraz pridám pokrájanú a vyžmýkanú kapustu a dusím do mäkká. Hotové nechám vychladnúť.
  5. Lístkové cesto pokrájam na väčšie kocky aby mi tam vošlo za polievkovú lyžicu plnky. Potom cesto dobré uzavriem nech mi to počas pečenia nevytečie. Z dvoch kusov cesta 275 g mi vyšlo 16 kusov.
  6. Hotové naplnené cesto dám na pekáč a natriem rozšľahaným vajcom. Dám do rúry piecť na 20 - 25 minút pri 220 °C. Po upečení ešte horúce natriem pripraveným cesnakom v oleji. No už len nechať vychladnúť a tu je ten problém, keď to pomaly chladné.
  7. Mne to strašne chutí a dúfam, že aj vám ak si to urobíte. Tak želám dobrú chuť.