Cesnakové bravčové rezne fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 15. novembra 2010

Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s ktorou som sa zatrkotala nad balíkom bravčového karé . Zobraziť celý popisPridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s ktorou som sa zatrkotala nad balíkom bravčového karé . Môj rezňový manžel pri konzumácií uznalivo ochkal a slastne privieral oči tak a tu je teda recept na zdravý "šnicel"

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hlávka
3 ks
Šalát:
1 ks
1 ks, veľká farebná mäsitá
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rezne nakrájame na šírku 2 cm a jemne naklepeme. Cesnak prelisujeme.

    Cesnakové bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne osolíme a potrieme cesnakom. Poukladáme ich do misky s uzáverom a necháme odležať minimálne 3 hodiny v chladničke.

    Cesnakové bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polohrubú múku si zmiešame s mletou červenou paprikou sladkou a kto má rád môže pridať aj štipľavú. Vajcia rozšlaháme s hladkou múkou na cestíčko. Rezne najprv obalíme v múke s paprikou a riadne zmes vtlačíme do rezna. Takto obalené postupne namáčame do cestíčka a vyprážame na oleji.

    Cesnakové bravčové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne podávame so zemiakovou kašou . Prílohou je pestrý zeleninový šalát Prajem všetkým dobrú cesnakovú chuť !!

Diskusia k receptu

tinca
cesnak mám rada môžu byť chutné
stefanm
...a do ktorej triedy chodíš???Netreba ti podpísať žiacku knižku??...Spomínam si,že nám také nejaké robili v robote a to voňal (účtovníčke Marienke smrdel) celý areál firmy...Musím si tento recept odložiť aby som naň nezabudol a keď sa doma nepohodnem s manželkou tak také urobím (ona je anticesnaková!).
sbsgabi
ja používam sušený cesnak menej cíti a je stráviteľnejší kto má problémy
A dávam ešte solamil horčicu..... ale to je iný recept.
Si šikovná darmo
enerrgizer
určite výborné, teraz v nedeľu sme mali v zemiakovom cestíčku s cesnakom, ale určite vyskúšam aj takto, syn je rezňový :-)
sjuz
super, vyskúšam nabudúce:)
veronka8
tak cesnak ja môžem, ale iba cez víkend ked som doma, určite vyskúšam................
palokuchki
Mame velmi radi cesnakove jedla, tak na buduce urcite urobim rezne podla teba. Ukladam si do KK aby som nezabudla.
janazjarku
Kto vyskúša určite neoľutuje .-) K lepšiemu stráveniu bol ten šalátik, ale zabudla som fuknúť trošku saturejky no, ale úprime pýtalo si to pohár dobrého pivka :-D
edimilka
rezne sú môjho manžela aké kolvek len nech je rezen aj ja som myslela či by mohla byt aj kuracina tej máme habadej a cesnak o vkej čaute diky eda
duschko
Take rezne som este nerobil. Idem vyskusat. Nemusim sa trapit, co dnes na obed. Kare je uz pripravene. Ukladam do KK
vieraa
Vyzerá to výborne, ale musí to byt aj dobré.Cesnak robí všade zázraky.Ja robím bravč.rezne skoro podobne akurát , že na sposok plechu dám pokrájanú na tenúčko cibulu/plátky/ ppoukladám na to masko zakryjem alobalom a dám do trúby asi na 3/4 hod. podusit.Potom ich odkryjem,poukladám na masko plátky šunky, plátky syra a potriem to tatárskou omáčkou.Nechám zapiect na takých 15 min. Tá tatarská omáčka sa trošku rozleje, ale nie moc. K tomu ako prílohu zeleninový šalát a zemiačky na akýkolvek sposob.Dobrú chuť.
helca103
len kedy všetky tieto dobroty vyskúšať jeden recept lepší ako druhy aj tento ukladam samozrejme.
svetlana9
@janazjarku - oceňujem fotospracovanie, to, že tie rezníky sú ako jeden - krásny estetický zážitok to je - a že boli voňavé - o tom nikto nepochybuje
concord
Recept hodný zabudnutia. Pani kuchárka objavila Ameriku a chcela sa zviditeľniť.Mám rád rezne a cesnak to je moje,ale na rezne, hm, hm. Pani nám nabudúce ponúkne inú variantu, dufam že to nebudú rezne so špenátom a že jej macík nebude nad nimi ochkať ale pošle ju naspäť k mamine nech mu urobí dobrý šnicel a nie jej experimenty.
rela
Čítala som dva komentáre od @concord , neviem o čo mu ide, možno si takýmto spôsobom rieši nejakú frustráciu. Škoda, že tým obťažuje ďalších varecháčov!
janka89
včera som ich robila a boli suprovee..... mojej polovičke velmi chutili :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia