Cesnaková polievka

mardo - fotkamardo, 22. septembra 2014
Cesnaková polievka
Foto: mardo

Cesnakovu mame strasne radi, davnejsie som sa chcel na nu pozriet, ale nebolo casu. Kazdopadne, tato je bombova!

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hlavky
3 ks
3 krajce
1,5 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Polievka je relativne rychlo urobena, myslim ze tak za pol hodku je na stole. Zacneme cistenim, to zaberie najviac casu. Cesnak, zemiaky. Vyvar podhrejeme a dame do neho varit na kocky pokrajane zemiaky. Cesnak si nakrajame nadrobno a osmahneme ho na olivovom oleji do zlatista. Chlieb si nakrajame na kocky a ked bude cesnak hotovy, tak ako vy od miesania, hehe, pridame chlieb aby vypil vsetok olej z panvice. Podlejeme vyvarom, tak za varesku, dve, aby sa panvica vycistila od pripaleneho cenaku.

    Cesnaková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Chlieb s cesnakom dame do mixera a vymixujeme na kasu ktoru potom pridame do hrnca so zemiakmi. V tejto faze by uz mali byt uvarene, cize stihame :-) Vsetko pekne spolu premiesame a privedieme k varu. Poslednou vecou su vajicka. Tie hodime do mixera a vymixujeme s trochou vody. Taktiez vlejeme do polievky, odstavime z ohna a premiesame. Uz len pockame nech sa nam spoja chute, pokial treba, dosolime a okorenime. Polievku mame hotovu, myslim ze pri cesnakovej je servirovanie tradicne, syr zalejeme polievkou a petrzlenovu vnatku na vrch.

    Cesnaková polievka - obrázok 2
  3. 3

    Ja som nedaval krutony, podaval som to s hriankou, jemne cesnakovou. Myslim ze to bolo tak lepsie. Prajem Vam dobru chut!

Diskusia k receptu

maska3
dobrý deň, aj ja robievam cesnakovú polievku ale trocha inak. Keď varím zemiaky dám trocha viacej vody a potom tu vodu čo scedím dam do hrnca pridám trocha z uvarených zemiakov ktoré trocha popučím vidličkou, prelisujem cesnak ( množstvo ako kto má rad cca 3 strúčiky ) mletý kmín, trocha mletého korenia , vegetu a nechám ju zovrieť. Vajíčko si rozšľaham vidličkou a za stáleho miešania pomalšie vlejem do polievky už viacej nemiešam, pridám trocha masti a majoránku a polievku vypínam. Je to lacná a rýchla polievka , dobrá v zime na zahriatie . Takto ju robila svokra aj jej mama a hovorili jej " polievka chudobných " ale nám chutí
1x mardo
kukulienka71
úžasná fotka! mám rada tvoje recepty aj popisy k nim:-) si taký nekonvenčný:-D sýta, hrejivá polievočka sa nám zíde, ide mrcha počasie;-) 5*
mardo
Dufam ze to bude raz na knihu :-) Dakujem
marianne
Ty vies aj obycajnu cesnacku podat takym sposobom,ze keby som zrovna teraz nedovarila karfiolovu polievku,tak vstanem a idem varit tu Tvoju...:-) ale bude nasledujuca v poradi..
1x mardo
mardo
Nezabudni mi napisat potom prosim Ta, ako sa vydarila a ci chutila! Budem nesmierne rad. A dakujem.
mijaita
@mardo vyborna jiste, brzo uvarim, ale proc olivač, kdyz do cesnecky odjakzivs patrilo sadlo (mast)? Jsem nadsena, ze v receptu NENÍ vegeta, jak tu nekdo vyse zminil.
2x mardo a misa1
rea1
cesnaku nie je nikdy dosť, v mojej kuchyni by si upír určite ani neškrtol. túto polievku zaradím medzi moje ostatné cesnakové, páči sa mi. olivový olej nepoužívam, nechutí mi ale myslím, že ani kokosový nebude zlý. áno, áno, tento tvoj recept sa mi naozaj páči, všetky tvoje uvedené polievky sa mi pozdávajú, ja nemám rada vývary ale také polievky, aké pridávaš ty, také môžem, také mi chutia. :-)) a - aj ja chcem takú misku!!! :-))
1x mardo
timara
@mardo opäť skvelý recept a úžasná fotka v tvojom podaní, držím palce do ďalšieho varenia . . . :)
1x mardo
mardo
@timara Dakujem, pozeral som aj tvoje polievky, urcite niektoru vyskusam vyzereju moc dobre, nech sa dari aj tebe vo vareni!
mardo
mam ho v receptoch, zeleninovy :-)
jarunka
Cesnecku to by som si dala, prichadza chladnejsie pocasie a s nim aj taketo dobre recepty
rea1
@mardo , neodolala som a spravila hneď včera na večeru. syn síce nehovoril nič ale vychlípal dva taniere kopcom a ja som bola veeeľmi spokojná, takže zaraďujem do stáleho repertoiru polievkovej časti mojej kuchyne. vďaka za recept, polievka je veľmi dobrá. :-))
mardo
@rea1
Super!!! Som rad ze chutila, v ine som ani nedufal :-)))
palokuchki
@mardo , dneska som urobila tuto tvoju polievku. Nie je velmi pekna hladka, zrazila sa mi. Neviem kde som urobila chybu. Chutovo je ale velmi dobra. Urcite ju budem robit castejsie. Dakujem za recept.

1x mardo
mardo
Jedine co ma napada je vajicko zmixovane v teplejsej vode, resp horucej, ak nie, treba ho v mixeri nechat o nieco dlhsie. Taktiez mix cesnaku a chleba musi byt mixovany poriadne, na kasu. Skus znovu. :-)
mijaita
Umenšila jsem množství česneku na 1 hlavičku. Příště posypu opraženým česnekem ještě. Je výborná, povedlo se ti !


1x mardo
mardo
Neviem sice preco si dala menej, ale som rad ze chutila. :-)
mijaita
@mardo protože jsem na polivku mela velkou chut a palicka doma byla jen jedna, jak proste, milý Watsone! :-)
1x mardo
katka78
@mardo výborná polievka! Robievam niečo príbuzné z pečených zemiakov a cesnaku ( varecha.pravda.sk/recepty/kremova-polievka-z-pecenych-zem...
túto tvoju som vyskúšala na obmenu. Musím povedať, že je rovnako vynikajúca, veľmi nám chutila, určite ju nerobím naposledy. Jedli sme ju so strúhaným syrom a vyskúšala som aj s cottage-om - tiež chutné. Ďakujem za recept! :-)


palokuchki
@mardo , dakujem za radu. Samozrejme ze som urobila chybu. Zabudla som vajicka rozslahat s vodou. Polievku som urobila este raz. Je vyborna.
krauso
tato polievka je neskutocna.akurat by som ju nevolal cesnacka.davam 5 dakujem,som zacinajuci kuchar a ked som ju zvladol ja,dokaze to kazdy.
k599
@hoaviadko , Poliaci predávajú na Slovensku nábytok a na šuflikoch sú presne takéto uši. Asi sú to nejaké misky do Poľskej mikrovlnky, ktorá má aj koľajničky, prispôsobení týmto miskám s ušami. Asi aby @kukulienka nevykydla z misky tú držkovú.
alena45
Uvarila som dnes, podarila sa, vajíčko sa nezrazilo, zajtra budem podávať s kockami syru, dúfam, že návšteve bude chutiť. Ďakujem za recept.
1x jerica
renulienka
@Mardo , moja mierka na 3 krajce chleba do tejto polievky sa zmenšila na dva a aj tak z polievky bola kaša ;-))))) Dnes som evidentne nemala svoj den! Samozrejme moja chyba ;-) Nemám krájat chlieb ako pre drevorubačov !!! ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia