Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 9. septembra 2016
Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept)
Foto: dvorka

Priniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty, čo z nej urobiť. Je to veľmi využiteľná zelenina s chuťou uhorky, ktorá sa Zobraziť celý popisPriniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty, čo z nej urobiť. Je to veľmi využiteľná zelenina s chuťou uhorky, ktorá sa dá jesť na surovo ako uhorka alebo sa zavarí na sladko-kyslo ako uhorka, alebo sa varí podobne ako tekvica. Cez polievky, prívarky, prílohu k mäsu, s vajíčkom na spôsob mozočku, placky, ale aj samotná opečená na sucho. Teraz pridávam recept na polievku.

4
porcie
15 minút
príprava
11 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 - 500 g (indická uhorka)
1 ks
1 ks
1 l (alebo voda)
1 ČL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Takto vyzerá kalabasa. Je ako dlhá uhorka so svetlozelenou šupkou. Musí byť ešte mladá, tenká, lebo ak je väčšia, jej dužina horkne. Z veľkej kalabasy chcem toho roku urobiť hudobný nástroj. Ak sa mi to podarí, pridám návod.

    Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpanú kalabasu som umyla, rozkrojila na 3 časti. Z dvoch robím polievku, tretiu opečiem ako druhé jedlo. Kalabasu som nakrájala na malé kocky a dala do kastróla. Môže sa aj postrúhať na hrubo. Ako vidno na fotke, kalabasa má malé ešte nevyzreté jadierka .

    Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jeden zemiak, jednu mrkvu, jeden petržlen a trochu zeleru som tiež nakrájala na kocky a pridala ku kalabase. V pôvodnom recepte sa koreňová zelenina vopred osmaží na troške oleja. Zaliala som vriacou vodou a pridala z kelímku mrazený silný kurací vývar. Nechala som variť 10 minút.

    Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievku som mierne rozmyxovala, nemá byť úplne krémová. Pridala som čierne korenie a soľ podľa chuti a nakoniec som prelisovala 3 strúčiky cesnaku. Nechala prejsť varom a polievku vypla.

    Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávať sa môže s opečenou bagetkou alebo iným pečivom, ja som si k nej urobila opečené kalabasové kolieska potreté cesnakovým olejom.

    Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia