Cesnaková pochúťka

livialiv - fotkalivialiv, 13. januára 2014
Cesnaková pochúťka
Foto: livialiv

Tento recept som dostala od kamarátky,je to pečivo k fazuľovej alebo šošovicovej polievke,no u nás sa po ňom zapráši aj len tak.. bez polievky Zobraziť celý popisTento recept som dostala od kamarátky,je to pečivo k fazuľovej alebo šošovicovej polievke,no u nás sa po ňom zapráši aj len tak.. bez polievky :-)

20 min. minút
na 190 °C

Suroviny

70 dkg
1 dcl
5 dcl
 na kvások
1 kocka
Plnka:
25 dkg
10 strúčkov
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zamiesime si cesto,keď vykysne rozdelíme ho na dve časti. Každú rozvaľkáme na obdľžnik,natrieme plnkou,preložíme a nakrájame na trojuholníky. Plnka: zmäknutú heru vymiešame s postrúhaným cesnakom,vegetou a soľou.

    Cesnaková pochúťka - obrázok 1
  2. 3

    Nakrájané dáme na vymastený plech, natrieme rozšlahaným vajíčkom,posypeme drteným kmínom,ja som použila aj miešané korenie z Tunisu,výber korenia je na vašej chuti.

    Cesnaková pochúťka - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
poznam ich pod nazvom "juhoslovenske" naozaj chutne pecivko
rodnia
Tento recept je v nasej rodine oblubeny,ale striedam cesnakovú náplň s klobásovou ( postúham zamrznutú klobásu na rozvaľkané cesto. Tuk nedám už žiaden. Klobáska si ho pustí pri pečení sama) vyskúšaj,je to dobrota :)
rodnia
livialiv, potom daj vedieť,ako chutili :-)
ebaka
Poznám,robievam...veľmi chutné ku kyslým polievkam
miska1978
Mám naplánované uvarit v stredu sosovicovu polievku, ale ja použijem drvenu respk.mletu rascu:)) Inaksie je recept super
slavka11
fajn recept ale viac sa mi paci ten obklad za kuch.doskou. Aj ja som nad tym rozmyslala ale zial az potom ako sme ju oblozili kachlickami. Mozno raz zrealizujem aj toto :(
pipnat
robievam, voláme to cesnakové trojuholníčky, vynikajúce k čomukoľvek:)
babkamt
Poznám , tiež robievam toto chutné cesnakové pečivo.
hefi
...poznám ich, keď som ich prvýkrát urobila pre návštevu, tak rodinný priateľ ich nazval "charakterky" vraj preto, lebo len ten kto má charakter ich dokáže prestať jesť☺
hefi
...poznám ich, keď som ich prvýkrát urobila pre návštevu, tak rodinný priateľ ich nazval "charakterky" vraj preto, lebo len ten kto má charakter ich dokáže prestať jesť☺
danielkab
dnes som ich robila.... V Ý B O R N É! tri plechy a už je po nich... :-) najviac chutili posypané vegetou... ;-)
martula333
mila livialiv , cesnakova pochutka je velmi dobry recept. prave sme dojedli a chutilo to aj muzovi aj vnukovy . dakujem za tento vynikajuci recept.
martula333
este k tomu receptu. Neviete mi poradit ako to urobit, aby plnka ne-vytiekla do pekaca . dakujem
livialiv
ďakujem @martula333 , som rada že chutilo :-) vždy sa stane, že trochu plnky utečie, je to tým tukom, skúste to nechať ešte trošku vykysnúť než to dáte piecť :-)
livialiv
Tak dnes som robila tie s postrúhanou mrazenou klobáskou a sú super @rodnia , ďakujem za tip ;-)
hubata
Áno tieto "česnekáče" sú výborné a určite sa dá plnka obmieňať aj na "klobásáče" alebo "slanináče" prípadne "bryndzovníky" alebo "tvaroháče s kôprom". Je to kreatívny koláč, fantázii sa medze nekladú, ku kyslým polievkam ako stvorené.
hubata
Jááj zabudla som dodať, že ak vám plnka vyteká, treba do nej dať troška maizeny (tak ako dávate do sladkej tvarohovej plnky), alebo urobiť klasický závin a až po upečení ho nakrájať na trojuholníky, aby sa huba neošidila o to najlepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia