Cesnaková bio pasta

ajka1812 - fotkaajka1812, 24. februára 2013
Cesnaková bio pasta
Foto: ajka1812

Pred týždňom som sa vrátila z návštevy maminky na Slovensku. Zásobila ma cesnakom , ktorý má z vlastnej záhrady a skladuje ho po celú Zobraziť celý popisPred týždňom som sa vrátila z návštevy maminky na Slovensku. Zásobila ma cesnakom , ktorý má z vlastnej záhrady a skladuje ho po celú zimu. Tak som si vytvorila zdravý všeliek vhodný do polievok, omáčok , na rôzne druhy mias atď.

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 dcl
200 g




Postup

  1. 1

    Ošúpeme a očistíme cesnak.

    Cesnaková bio pasta - obrázok 1
  2. 2

    Zmes rozmixujeme v mixéri na pastu a primiešame olej a soľ. Miešame až nám vznikne takáto zmes.

    Cesnaková bio pasta - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec zmes naplníme do pohárov. Mne vyšli 2 fľaštičky. Viečko silno uzavrieme a uskladňujeme v chladničke alebo v špajzke na chladnou mieste.

    Cesnaková bio pasta - obrázok 3

Diskusia k receptu

vanilka111
a nezozelenie tá zmes? mne sa to stalo asi dvakrát,že cesnak pretretý so soľou bol na druhý deň zelený a nevyzeralo to dobre,tak som to vyhodila..
ajka1812
Hm tak to teda neviem, možno tomu zabráni práve ten olej, uvidím zajtra, keby zozelenel tak ti dám vedieť :D
medovnicek
určite vonia a chutí inak ako ten kupovaný, už sa teším, že si ho znovu budem kupovať na trhovisku, potom vyskúšam aj tento tvoj recept
xanadu1955
Ja mám takú skúsenosť že zozelená čínsky cesnak, slovenský nie, slovenský má aj inú výraznejšiu a lahodnejšiu chuť keď človek dochucuje čínskym cesnakom tak aby mal cesnakovú chuť musí ho dať toľko že potom jedlo začne mať až nahorklú chuť a preto radšej kupujem cesnak na trhu aj keď je drahší teraz sa slovenský, český alebo španielsky cesnak dá kúpiť v Bille a je výborný len bez následnej úpravy sa dosť rýchlo kazí a preto z neho aj ja robím takúto pastu a na vylepšenie chuti si nechám zopár vrchných strúčikov, ktoré dožvie prečo sa tak rýchlo nekazia ako vnútorné možno by nám vedeli povedať záhradkárky prečo je to tak viem že sa sadí cesnak z horných strúčikov hlávky nikdy nie vnútorné ale to sú moje všetky vedomosti keďže záhradku nemám
marie5
Ja som takto spracovala cesnak pred asi 3-ma týždňami, držím ho vo flaštičkách v chladničke a doposiaľ farbu nezmenil, ale to som mala z vlastnej záhradky. Je to dobrý pomocník v kuchyni pri varení a zúžitkujú sa aj drobné vnútorné strúčiky.
afataga
ja tiez kupujem slovensky cesnak na trhu, ale v zime musim kupit v obchode, lenze skoro vsade maju cinsky, minule som v tescu natrafila na spanielsky, taky je trochu do fialova, sice mensie hlavicky, ale uplne ina aroma aj chut
ajka1812
Tak ten moj domáci cesnak nezozelenel, má krásnu farbu :D
neposed
mna by zaujimalo, kolko to v chladnicke vydrzi v tejto kvalite. Ak mozem poprosit, daj potom vediet , ked budes na dne flasticky. Dakujem.
bochanek
Dělám též domácí pastu ale bez soli a je perfektní,nemusí se tolik hlídat jídlo.Jen česnek/náš/a olej.V lednici vydrží velmi dlouho.
dobryhrncekvar
Ak chcete mať istotu, že sa nič nepokazí, stačí cesnak pomlieť na mlynci, natlačiť do plastových krabičiek, nie moc veľkých a zamraziť. Ani soľ ani olej, pridávam ako čerstvý ked varím, len odlúplnem nožom množstvo čo potrebujem. Robím tak v marci, aby sa mi nezoschol a mala som dostatok do nasledujúcej úrody.
silvi
@ajka1812 ten olej tomu cesnaku zabrani zozeleniet, takisto aj ta flasa. Cesnak ti zozelenie vtedy, ked oxiduje, no tym olejom sa zaobali a neoxiduje :-)
evanaaa
Mňa by len zaujímalo, či cesnak po rozmixovaní nezhorkne, lebo veľakrát so čítala a aj z vlastnej skúsenosti viem, že ak sa cibuľa a cesnak mixujú surové, zhorknú, cibuľa získa takú akoby železitú pachuť, ktorá aj jedlo pokazí, mne dlhšie trvalo, kým som to zistila a nevedela som, od čoho to je, tá horkosť.
ella007
Ja som zvykla cesnak ošúpať a uskladniť v uzavretom zaváraninovom pohári s olivovým olejom - v chladničke. Strúčiky ostanú chrumkavé a dajú sa ihneď použiť. Vyskúšam aj pastu, vyzerá skvelo, len musím zohnať nejaký "ozajstný" cesnak :-)
tankar
najlepši je česky.možem doporučit. nie že bysom nadržal našim susedom ale je to tak.len škoda že je trocha drahy ale inač vyborny
michaela1511
Ahojte,davate do tejto pasty naozaj tolko soli?robila som ju po prvy krat a zda sa mi to velmi slane,či sa to casom vstrebe a uz to nebude takto slane?
ajka1812
Niekto dáva aj viac soli, ale ja som to nevážila, dávala som od oka, ak to nechceš mať tak veľmi slané tak daj menej soli, nemalo by to ublížiť tej konzistencii.
michaela1511
kto poradi,mne ta pasta hned na druhy den zozelenela a zhorkla,co s tym?asi uz len vyhodit co?vie mi niekto povedat preco sa to stalo?
martamm
robila som túto pastu bez soli, je výborná, skladujem v chladničke v poháriku od výživy, farbu si zachovala, možno trošička stmavla,a le málinko, som veľmi spokojná, cesnak k vareniu mám stále "poruke" :)
ivan14
Soli úúúplně stačí 20%, tj. na 500 g česneku 125 g soli. Nezkazí se a nehrozí, že jídlo přesolíte.
ivan14
Teď jsem si ještě znovu přečetl diskuzi. Doma vypěstovaný česnek zůstane bílý, zezelená pasta z kupovaného česneku, protože je něčím ošetřený (jinak by k nám ze zahraničí zdravý nedorazil). Vypadá to příšerně, ale na kvalitu to (podle mě) nemá vliv, rovněž jsem nezaznamenal, že by pasta zhořkla, jak tu uvádí Michaela.
ajka1812
@ivan14 (25.2.2020 07:44)

Presne tak, z domáceho cesnaku mi nikdy nezozelenala pasta a robím ju roky.
maccy009
Tak mne tá pasta zozelenala aj z domáceho cesnaku :-(, stalo sa mi to prvýkrát. Myslíte, že je to použiteľné? Vonia pekne, len tá farba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia