Cesnačka

evusikEvusik, 60 ročná žena, 11. marca 2010 14:47
Ďalšie jej recepty »

CesnačkaFoto: evusik

Cesnačku robím hlavne v zime lebo zohreje a posilní aj keď asi nie je pre každého. Niekdo cesnak nemôže a kto môže mal by ju konzumovať len v prípade, že sa nechystá do práce, na rande, prípadne na inú schôdzku. Dôvody sú zrejmé.

5 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Táto polievka je ideálna keď sa vrátite uzimračený zo sánkovačky, lyžovačky alebo len tak z prechádzky. Je rýchlo hotová a super zahreje. Ideálne je ak máme vývar kurací alebo hovädzí, ktorý zriedime trochou vody. Ak nemáme uvaríme si vývar z kocky bujónu, dochutíme korením a soľou podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    Do taniera pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, môžeme aj priamo do hrnca, ale do taniera môžete dať každému podľa chuti, pridáme na kocky nakrájaný syr Eidam, odporúčam 45% a nie ten náhražkový, ten sa vám v polievke rozteče a ani nebudete vedieť že tam máte syr, pridáme chlebové krutóny a zalejeme vývarom. U nás dávam syr a krutóny zvlášť do misiek a každý si pridáva po troche, alebo tak ako má rád.

  3. 3

    Chlebové krutóny: starší chlieb nevyhadzujem, nakrájam ho na kocky, opražím ich na panvici na troche oleja a potom pomaly na celkom vlažnej plotničke (elekt. na 1) suším, alebo keď mám toho chleba viac, hodím kocky na plech a suším ich v trúbe. Dám ich do plastovej nádoby a strčím do mrazáka a keď potrebujem mám. Chlebové krutóny môžeme nahradiť chlebom opečeným na sucho, najlepšie v hriankovači a nalámaným na kúsky, ale krutóny sú lepšie.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist