Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Cesnačka z Uherského Brodu fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 22. júla 2019
Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je to veľmi rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

1500 ml
8 PL opečené
100 g (na strúhanie)
8 strúčikov
4 ks




Postup

  1. 1

    Vývar kurací rozvaríme. Cesnak očistíme a nastrúhame na malých okách. Počas rozvárania vývaru, si na tanier nastrúhame syr na veľkých okách a pridáme opečené chlebové kocky. Do stredu taniera dáme žĺtok a posypeme krájanou petržlenovou vňaťou.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa nám vývar rozvarí, dáme do neho strúhaný cesnak a povaríme asi 3 - 4 minúty. Odstavíme zo sporáku a horúce nalejeme do pripraveného taniera. Nič iné. Vývar a syr sú slané. Kto nemá vývar, môže použiť aj kurací bujón. Je to rýchla a dobrá polievka.

    Cesnačka z Uherského Brodu (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

kvakac
@Rulik (22.7.2019 15:42)

Vďaka za koment. Nie len občerstvujúca, ale aj svieži dych. No ale vážne nám veru chuti a vývar u nás vždy zvýši. Takto sa minie.
sracz
Jej vôňu cítim aj pod vraždiacom Slnkom Peorie/AZ a o chuti absolutne nepochybujem Kvákač kamarát gazdiniak od 1. kroku. Tebou pridaný aj tento rcp, mi navodil atmosféru dááááááávno odídeného detstva i mladosti, v studených neskorojesenných, zimných a a skorojarných rán, kedy sme sa s bratom Čiňum, zobúdzali omámení vôňou podobnej cesnačky, ..., zapraženej, či chlebovej horúcej polievky, ktorou nás spravidla vítala naša úžasná Babička, lady Ann. Ďakujem Ti "spoluvareškár" milý za rcp aj za spomienky!


haji
Dnes by mi tvoje česnečka "kopla". Pěkný recept a chutný! Česnečka je životabudič a tato je ještě k tomu vychytaná!
kvakac
@Sracz (22.7.2019 21:42)

Vďaka za koment a obrázok. Spomienky sú krásna vec, že som ich privolal ma teší. Preto je treba žiť život na plno.
kvakac
@Haji (23.7.2019 06:35)

Vďaka za milé slová. Mne sa páči na tom, že je to rýchle a dobré. Ja som mal to šťastie, že sa akurát vtedy podávala a ešte ju robil kuchár ktorého poznám.
kvakac
@Terinka55 (23.7.2019 11:44)

Vďaka za koment. Ja si do nej nastrúham ešte viac cesnaku ako som napísal a potom mi plamene šľahajú z úst.
evicka63
naša babička neďaleko stovežatej Prahy robila cesnačku (prdelačku) z vody, ktorú zliala z uvarených zemiakov, pridala trochu korenia, a mňamka bola na svete - zužitkovala tak tú vodu zo zemiakov.... :-)
1x kvakac
kvakac
@Evicka63 (23.7.2019 21:01)

Vďaka za koment. Priznám sa dobrovolné už som to robil aj zemiakového ( dokonca aj ryžového) vývaru a bolo to tiež dobré. To je pre tých čo nechcú mäsový vývar.
evanaaa
Ja som ju ešte nerobila, ale mama ju robievala zasa z vody, v ktorej vyvarila cestoviny, takže, ako tu vidím, ako základ sa môže použiť rôzny vývar.
1x kvakac
kvakac
@Evanaaa (24.7.2019 18:54)

Vďaka za koment. Áno máš pravdu. Kurací nám najviac chutí.
gordonko
milujem cesnačku a tuto si určite urobím tiež ...... klobúk dolu vážený pane
1x kvakac
kvakac
@Gordonko (24.7.2019 22:20)

Vďaka za koment. Ja tiež a táto mi vyhovuje, že je rýchlo urobená a pritom dobrá.
kvakac
Vďaka za koment. Nie je od nej až tak teplo, dá sa to zniesť.
hannes
Výborný a hlavne jednoduchý recept.Takýmito receptami by som učil variť deti a mládež, aby sa v kuchyni nebáli a hlavne, aby im ich výtvor chutil rovnako, ako mne táto polievočka.
1x kvakac
mijaita
@Kavakc daj kucharovi řád zletej cesnecky!! U me se dostala spolu s jednou moji cesneckou (ze susenych hub) na prvni misto!! Dnes jsem lovila v mem portfoliu polevek na Varese a vylovila .... je pravda, ze jsem pouzila francouzsky syr comte (do nej investuju, ten miluju) a chleba byl mekky, ale zitny, ktery jsem opekla na masle :-) Snedla jsem dva talire, nastesti uz nemam :-)
FANTASIE, děkuji tobe i kucharovi z Uherskeho Brodu :-)
p.s. fotka nic moc, chleba rozmoceny ve chvilce. A jak nemam takovy v polevkach rada, tak tenhle opeceny zitny, naprosto jedinecny i rozmoceny! @Kvakac nevahej!! :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia