Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive

pacun110 - fotkapacun110, 1. októbra 2011
Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive
Foto: pacun110

...nemám rád,keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku – cesnačku,ktorú keď si objednám,tak dostanem dajaký strašne horúci vývar z Zobraziť celý popis...nemám rád,keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku – cesnačku,ktorú keď si objednám,tak dostanem dajaký strašne horúci vývar z bujónu, kde pláva guča roztopeného tvrdého syra alebo nejaké rozmočené krutóny z ktovie akého starého pečiva.A nemám rád kuraciu reštauračnú ponuku – samé kuracie prsia s rôznymi omáčkami, cestíčku,či brézlami,prípadne pečená noha(česť výnimkám!!!)!Ja,keby som mal svoju „reštiku“,tak mám v ponuke určite toto tuto!

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
0,4 l
300 gr
 ,soľ,rasca celá
1 hlávka
1 akurátny
0.5 l
2 PL
 ,korenie,soľ
1 hlávka
1 väčšia




Postup

  1. 1

    Večer pred varením(paradox je,že ráno je svetový deň vegetariánov) som si ,z mrazáku vytiahol 4 poriadne kuracie štvrťky...

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 1
  2. 2

    ...a ráno,som si,k nim pripravil šalotku a koreniny – mleté korenie štyroch farieb a mleté čilli papričky so soľou.

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 2
  3. 3

    Šalotku som očistil,štvrťky osolil a okorenil a keď som to ukladal do misky,tak som to,zľahka prelieval olejom. Potom som to dal na pár hodín do ľadničky.

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 3
  4. 4

    Asi po dvoch hodinách som misu z varného skla vymastil olejom a kuracinku so šalotkami som tam úhľadne naukladal.Mierne som to podlial vodou. Tam,vzadu mám pripravené čierne pivko na podliatie a cesnak na tú poriadnu cesnačku.

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 4
  5. 5

    Červenú kapustu si krájam na tenké rezance a v kútiku mi vrie osolená a okorenená voda...

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 5
  6. 6

    ...do ktorej som dal variť podrvený cesnak. Vedľa sa mi už dusí osolená cibuľa pod kapustu. Mäso sa už,samozrejme,pri 200 °C pečie v rúre.Tak,do trištvrte hodinky sa bude...

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 6
  7. 7

    Cesnačka si už potichu bubloce,kapusta sa dusí a ja som si,v malej rajničke, urobil svetlú zápražku,ktorú som,zaliatu mliekom a mierne povarenú ,vlial to tej cesnakovej vody vriacej.

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 7
  8. 8

    Do polievky som dal uvariť malinké zemiaky,dolial som ju do vrchu rajničky,dochutil soľou a korením a keď bola dovarená,tak som ju trošku ochutil octom... Do predpečených štvtiek som vlial 4 deci piva(hádajte,čo som urobil zo zvyškom - hehe!!!) a vložil,už neprikryté ,dopiecť späť do rúry....Kapusta sa ,pomaly dusí do zmäknutia...

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som aj poriadne orascovil!!!

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 9
  10. 10

    A takto sa mi to,krásne do zlatova pečie a pečie až sa celkom neupečie....

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 10
  11. 11

    A už je upečené,polievka dovarená a kapusta dodusená!A zase sa mi to podarilo ukončiť všetko naraz!!!Už len zohriať knedlik,ozdobiť polievku reďkovkou,uhorkou a nakrájanou pažítkou a....

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 11
  12. 12

    ..a môžeme jesť až do prasknutia!!!!Vitajte v mojej virtuálnej reštaurácii „U Veselého Papcúna“ a prajem vám dobrú chuť!A kľudne si pýtajte dupľu – máme dosť!!!!

    Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na  šalotke v čiernom pive - obrázok 12

Diskusia k receptu

akeber
pekný receptík...uložím a určite vyskúšam
evusik
som rada, že som mohla pobudnúť v tvojej virtuálnej reštaurácii, len tá cesnačka mi celkom nesedí, prečo cesnak na začiatku? ja dávam až celkom nakoniec a už nevarím. Ani to mlieko mi tam celkom nesedí a prečo uhorka a reďkovka? Ale aj keď robíš cesnačku celkom ináč ako ja to ešte neznamená, že tá tvoja nie je dobrá, ak naberiem odvahu vyskúšam :-)
alexdidi
Nuž sto ľudí sto chutí.....tie moje sú odlišné a cesnačka i kapusta tiež(pridala som aj na Varechu)....ale, ak by to bola Tvoja reálna reštaurácia, čoskoro by si zistil čo chutí a čo nie a možno aj najviac Tvoja zvláštna cesnačka...
tinca
cesnačku robím ináč,ale moc ju nemusím. No a s pivom recepty sú všetky chutné :)
evilauri
Juj, dobre to vypada, ja pridavam do cervenej kapusty aj nastruhane jablcka, nam to tak chuti...Ale kuchar si vyborny, tu cesnacku musim vyskusat, pochybujem, ze by sa v nasej rodine neujala...Vdaka za orginal receptik :-)
evilauri
Juj, dobre to vypada, ja pridavam do cervenej kapusty aj nastruhane jablcka, nam to tak chuti...Ale kuchar si vyborny, tu cesnacku musim vyskusat, pochybujem, ze by sa v nasej rodine neujala...Vdaka za orginal receptik :-)
ptrepospapatu
evusik,vôbec sa nemusíš báť vyskúšať túto cesnačku..bola ozaj skvelá a vôbec sa chute reďkovky, uhorky a skvelej cesnačky nebili, dokonca sa nezvyčajne dopĺňali..keď sa cesnak povaril, bol menej dráždivý na žalúdok, ale výbornú chuť a skvelú vôňu si zachoval..a mlieko? výborne to zjemnilo všetky chute..viem to, lebo sme ju jedli spolu..
sovka62
Pacun, ten úvod si napísal presne tak, ako by si ho prečítal v mojej hlave. Nájsť na Slovensku reštauráciu, kde by človeku naozaj chutilo, je umenie, aj keď priznám sa, v poslednom čase som bola v dvoch. Škoda, že tú reštauráciu (zatiaľ?) nemáš, ale ďakujem za pozvanie aj do virtuálnej, iste by mi chutilo.
afataga
no do takej restiky by som chodila kazdy den, len neviem, co by na to povedala moja vaha :-) ja robim cesnacku podobne, len najskor urobim zaprazku, zalejem vodou a pridavam ostatne veci, usetrim jednu rajnicu, davam do nej aj rascu
eunika
krásna virtuálna reštaurácia v ktorej sa nepriberá,pre mňa by mali byť
také všetky.Krásny receptík,vyskúšam,zatiaľ aspoň tú cesnačku
waocipa
Pacun keď otvoríš reštauráciu tak určite daj vedeť budem prvá ktorá dá si tvoju kuracinku recept ukladá.
janger
Myslim, ze aj taku ozajstnu restauraciu by si kludne zvladol :-). A okrem toho aj napisanie nejakej vtipnej kucharskej knihy :-))). Tvoje recepty sa dobre citaju.
jozka2
som velmi mlady clen varechy/niet casu/,prechadzam pomaly vsetky recepty,je tu vela dobrych napadov,ale kde sa objavi na recepte muz hned si to idem pozriet,su originalne a ten tvoj aj s cesnackou je super musim upozornit syna nech to vyskusa a ta tam pozve




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia