Česká sviečková fotorecept

boldyBoldy, 37 ročná žena, Košice, 4. apríla 2011 14:13
Ďalšie jej recepty »

Česká sviečková (fotorecept)Foto: boldy

Nedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a tak som sa rozhodla aj doma pripraviť túto sviečkovú pre rodinu. Pripravujem ju na každú vhodnú príležitosť, lebo je veľmi chutná.

4
porcie
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté mäso mäso nakrájame ostrým nožom malé trhliny a dáme do vnútra kúsky slaniny. Mäso okoreníme a osolíme. Mrkvu, cibuľu a zeler opečieme zľahka na oleji v panvici. Mäso osmažíme na povrchu. Zalejeme 500 ml vody. Všetky koreniny (čierne korenie, bobkový list) zmiešame a varíme. V panvici stále sledujeme dostatok vody. Keď je mäso hotové, odoberieme ho a udržiavame v teple.

    Česká sviečková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsovú šťavu so zeleninou precedíme cez sito alebo premixujeme ručným šľahačom a vytvoríme omáčku. Omáčku privedieme s trochou vody do varu a zahustíme so smotanou na varenie. Ochutíme ju aj citrónovou šťavou a cukrom. Podávame s domácimi knedlíčkami alebo knedľou, ozdobíme šľahačkou, džemom, petržlenovou vňaťou a citrónom.

    Česká sviečková (fotorecept) - obrázok 2
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist