Karí

Červené kuracie karí

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť približne 15 minút pri nízkej teplote.
  2. Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky. Z papriky odstránime jadierka a nakrájame na kocky alebo na tenké pásiky.
  3. Rozpálime olej na panvici a na miernom ohni za stáleho miešania krátko osmažíme kuracie mäso. Pridáme kokosové mlieko a dochutíme sójovou omáčkou, červenou kari pastou a thajským pikantným kari. Mäso pečieme 7 minút na miernom ohni za stáleho miešania. Pridáme papriku a bambusové výhonky a varíme ďalších 5 minút. Jedlo podávame s ryžou.
  4. Shan'shi Tip: Namiesto papriky možno použiť inú zeleninu, napríklad mrkvu, fazuľové výhonky, hrášok alebo šampiňóny.