Červené kokosové karí s krevetami

fi0na - fotkafi0na, 13. decembra 2013
Červené kokosové karí s krevetami
Foto: fi0na

jedno z mojich najobľúbenejších jedál

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 väčšia hrsť
1 ks
8 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
podľa chuti
1 plechovka
 (vňať je najlepšia)
 (alebo olivový)




Postup

  1. 1

    Cibuľku si nakrájame na drobno, mrkvu, šampiňóny a pórik na tenšie plátky, brokolicu si rozoberieme na malé ružičky a papriku na tenké rezančeky.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľku a smažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a fazuľky. Keď zmäknú pridáme krevety, šampiňóny, brokolicu a papriku. Osolíme, okoreníme, podlejeme kokosovým mliekom a pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Nedusíme príliš dlho, chceme, aby ostala zeleninka chrumkavá

  3. 3

    Na koniec pridáme pórik, červené kari (ja som použila red curry pastu), žlté klasické kari, cumin, koriander a limetkovú šťavu. Podávame s ryžou Basmati, ktorú som uvarila podľa Methi. Odporúčam dodržať postup, ryža je krásne nadýchaná.

Diskusia k receptu

2010
Mna to naucili trochu inac, zazvor - dumbier sa oprazi prvy s cesnakom, tak isto sa opraza cervena curry pasta az zacne vonat a namiesto limetkovej stavy sa davaju listky z kafirovej limetky a na koniec vela koriandru a este aj thajskej bazalky ( neviem ake kari si mala ale 100g thajskej pasty vyhodi do vzduchu cely panelak) ale kazdy si robi podla svojho a hlavne ze chuti. Cheers


fi0na
dakujem za tip, nabuduce skusim najprv ten zazvor s cesnakom, ostatne suroviny asi nezozeniem :) a pasty som nedala 100g :))) i ked pikantne milujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia