Červená fazuľová omáčka aj pre začiatočníkov

archaa - fotkaarchaa, 11. januára 2014
Červená fazuľová omáčka aj pre začiatočníkov
Foto: archaa

Niekedy sa stáva, že príde čas, keď treba zápasiť s prievanom v peňaženke, alebo skrátka nestíhate...Treba improvizovať, ale chutne..Táto omáčka sa výzorom aj chuťou Zobraziť celý popisNiekedy sa stáva, že príde čas, keď treba zápasiť s prievanom v peňaženke, alebo skrátka nestíhate...Treba improvizovať, ale chutne..Táto omáčka sa výzorom aj chuťou podobá chilli, avšak predsa to chilli nie je. Isto vám však bude chutiť. Prílohu môžete zvoliť ľubovoľnú. My sme si k nej dali ázijské ryžové cestoviny... vy môžete aj napr. ryžu..

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 dóza
1/2 ks
1 ks (feferónka)
2 PL
1 dóza
1 PL (alebo z citróna)
štipka
 (alebo petržlenová)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, chilli papričku a krátko spolu porestujeme. Pridáme obsah dózy s pizza paradajkami, kidney fazuľu scedíme, opláchneme a pridáme tiež do hrnca. Zohrievame na miernom ohni tak 5 minút, pridáme limetkovú šťavu, soľ, korenie a štipku cukru podľa chuti.

  2. 2

    Koriandrovú vňať nasekáme a polovicu z množstva primiešame do omáčky. Necháme prejsť varom a podávame na tanieri s ľubovoľnou prílohou. Posypeme zvyšnou vňaťou.

Diskusia k receptu

pacik
Rýchle a chutné, vyskúšam s ryžou :-)
archaa
@pacik : ak máte radi, ja niekedy na záver pridám aj pretlačený cesnak...kto už ako chce...
caterina
taketo omacky s len par surovinami su najlepsie. vyzera super ;)
martinis
Skvelý recept, fazuľu mám rád, čo ma však zaujalo, to sú pizza paradajky. Čo to je ? Krájané paradajky s nejakým pizzovým korením ? Alebo paradajkový základ na pizzu ? Ešte som sa s tým nestretol.
archaa
@martinis : je to ako pasírované paradajky v dóze, ale sú to nakrájané ochutené kúsky...môžu sa použiť aj čisté neochutené a dochutíš si potom podľa seba...tie pizzové to sú také hotové na spodok pizze...
lucina2222
podobné si dávam v reštaurácii, ale v tortilách... jednoduché, perfektné a chutí stále.. paradajky sú proste TOP surovina.. :P
archaa
@lucina2222 : presne tak! A super tip s čím sa dá omáčka ešte konzumovať...tortily skúsim aj ja... ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia