Červená dusená kapusta

Červená dusená kapusta
Foto: matus113
matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, recept pridal: 10. januára 2010 20:09Ďalšie jeho recepty

Chutná príloha k slovenským jedlám.


Suroviny

4-5
porcie
40
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kapustu nasekáme na jemno. Necháme vytopiť slaninku a dáme do nej skaramelizovať cukor.

2

Pridáme nakrájanú kapustu. Posolíme a dusíme. Približne po pol hodinke pridáme rascu a necháme dodusiť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    bozulka, 11. januára 2010 o 13:26
    Moze to byt dobre,ale ja som cer.kapustu so slaninkou nikdy nerobila,okrem rasce pridavam 2-3 zrniecka feniklu alebo anizu a zalievam cervenym vinom zaklad tvori spenena cibulka.Hodi sa k tomu hociake pecene maso,ale u nas ma prednost krasne vypecena kacicka so zemiakovymi knedlami./ bohuzial iba tak 2-3 krat do roka k voli zdravej vyzive.Je to tiez dobre aj s pecenym kuriatkom.


  • Vymazať

    sovka62, 11. januára 2010 o 14:28
    Hodím na Varechu recept na dusenú červenú kapustu. Dúfam, že skúsi aj Matus 113, už farbou je iná a určite inak chutí.


  • Vymazať

    matus113, 11. januára 2010 o 15:45
    samozrejme ze mozeme vyskusat.... inak k prvemu komentaru .... pecena kacica bude nasledovat - k nej sme tu kapusticku prave robili :-)


  • Vymazať

    papradka, 12. januára 2010 o 17:54
    dobré je, kedˇsa dá dusiť k červenej kapuste aj trochu kyslej kapusty a kedˇje hotová, primiešať do nej šťavičky, z tej pečenej kečičky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist