Červená dusená kapusta

Červená dusená kapusta
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 10. januára 2010 20:09Ďalšie jeho recepty

Chutná príloha k slovenským jedlám.


Suroviny

4-5
porcie
40
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kapustu nasekáme na jemno. Necháme vytopiť slaninku a dáme do nej skaramelizovať cukor.

2

Pridáme nakrájanú kapustu. Posolíme a dusíme. Približne po pol hodinke pridáme rascu a necháme dodusiť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    bozulka, 11. januára 2010 o 13:26
    Moze to byt dobre,ale ja som cer.kapustu so slaninkou nikdy nerobila,okrem rasce pridavam 2-3 zrniecka feniklu alebo anizu a zalievam cervenym vinom zaklad tvori spenena cibulka.Hodi sa k tomu hociake pecene maso,ale u nas ma prednost krasne vypecena kacicka so zemiakovymi knedlami./ bohuzial iba tak 2-3 krat do roka k voli zdravej vyzive.Je to tiez dobre aj s pecenym kuriatkom.


  • Vymazať

    sovka62, 11. januára 2010 o 14:28
    Hodím na Varechu recept na dusenú červenú kapustu. Dúfam, že skúsi aj Matus 113, už farbou je iná a určite inak chutí.


  • Vymazať

    matus113, 11. januára 2010 o 15:45
    samozrejme ze mozeme vyskusat.... inak k prvemu komentaru .... pecena kacica bude nasledovat - k nej sme tu kapusticku prave robili :-)


  • Vymazať

    papradka, 12. januára 2010 o 17:54
    dobré je, kedˇsa dá dusiť k červenej kapuste aj trochu kyslej kapusty a kedˇje hotová, primiešať do nej šťavičky, z tej pečenej kečičky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist