Červená čiapočka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. júna 2015
Červená čiapočka
Foto: droetker

Komerčný recept

60 minút
príprava
40 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g mäkké alebo margarín
150 g
1 bal.
3 ks
180 g
2 ČL zarovnané
3 PL nastrúhaná
100 ml
Na náplň:
200 ml
1 PL (typu Nutella)
1 PL vrchovatá
1 bal.
50 g nasekané
250 g umyté a nakrájané na plátky
Na potretie:
1 bal.
150 ml
Na ozdobenie:
1 bal.
6-7 ks




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.

  2. 2

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C , Plynová rúra: stupeň 3

  3. 3

    Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.

  4. 4

    Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.

  5. 5

    Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.

  6. 6

    Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.

Diskusia k receptu

mariamka
milucka, akurat som cakala, ze bude cela nepecena, odlahcena, trebars tvarohova, zeby si ju decka aj samy vedeli spravit
babav
Velmi pekna a iste aj chutna torta . Vdaka za inspiraciu .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia