Čertov guláš fotorecept

jody - fotkajody, 10. júna 2011
Čertov guláš (fotorecept)
Foto: jody

Tisíc a prvý recept na kotlíkový guláš. :-)))

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibuľu (množstvo také ako mäsa) nakrájame na mesiačiky a opekáme na zmesi oleja a masti.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď zosklovatie, pridáme kmín a opekáme ďalej.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu nakrájame na drobno, pridáme k cibuli a opekáme, až sa vyškvarí.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do základu vložíme mäso pokrájané na väčšie kocky a keď sa zatiahne, posolíme.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na pásiky nakrájanú rajčinu. Ja som dávala len jednu, ale kľudne pridajte, koľko Vám chutí.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zasypeme oboma paprikami, tej štipľavej som dávala hodne, však keď čertov, tak čertov... necháme ich vyfarbiť sa...

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a podlejeme vrelou vodou.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jeden zemiak nakrájame na drobno a šupneme ho k mäsu spolu so zelenou paprikou nakrájanou na pásiky.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme popučený cesnak a čerstvo zomleté čierne korenie.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď je už mäso polomäkké, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, vodu podľa potreby (my máme radi redší guláš, viac šťavy), dochutíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Dusíme do mäkka.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď je už mäso mäkučké a zemiaky takmer rozvarené, dochutíme nakoniec v dlani rozmelneným majoránom.

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom a tí s plechovým hrdlom si to ešte oštiplavejú. Dobrú chuť. :-)

    Čertov guláš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

angiek
niet nad dobry gulas, z tohoto by som si hned dala aj ked mam radsej hustejsi..gulas je moje najoblubenejsie jedlo z masa..dalsie su fasirky :))
altyn
Mňam, toto mám veľmi rád! :-))) Ja dávam tiež toľko cibule, koľko je mäsa, len krájam na veľké kocky, ale skúsim na mesiačiky. Už mi to radila aj @bozulka , tak na tom niečo bude... :-))))))
vierik
Aj ja som dnes navarila čertov guláš,lebo som nemala sladkú č.papriku,tak som musela dať pálivú a veru páli ako čert.Receptík je výborny,varím podobne...
ketty3811
júj,z toho by som si dala.Robím podobne,len nedávam slaninu a cibuľu na kocky,najbližšie vyskúšam ako ty.A štipľavú papriku nedávam lebo u nás štipľavé nemusia.:-)
3sandra3
prečo Čertov guláš?.... varíš pre čerta, alebo recept je od čerta
helca103
varila som guláš minulý týždeň, ale vyskúšam aj tento vypadá prudko jedlo :-)
sportak
Recept je výborný, kvalitne nafotený a hlavne podaný po lopate. Ďakujem Ti za dobrú inšpiráciu. Len ten kmín mi tam nepasuje.
jody
@sportak , ak nemas rad kmin, kludne ho vynechaj, vsak o tom je inspiracia receptom - prisposobit si ho na svoj obraz. My ale mame radi kmin a podla mna tam pasuje. :-)
citronix
na zahustenie je lepšie na záver zemiak nastrúhať, je to lepšie ako rozvarený, lebo šťava prirodzene zhustne
haston
niekto zvykne pridať aj rascu, ale nemusí byť.
pepiska2812
Ja ho robievam len podla tohto receptu a muzovi sa velmi paci...ze dokonca lepsi ako jeho mamy :-)
odetta
Vďaka za receptík.Už som ho robila 2× podĺa tohoto receptu a budem ho robiť aj naďalej.Je skvelý s vyváženou chuťou.Všetkým nám veĺmi chutnalo.Vrelo doporučujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia