Čerstvá salsa

dorenika - fotkadorenika, 3. januára 2013
Čerstvá salsa
Foto: dorenika

Túto salsu robievam väčšinou keď čakáme návštevu podávam to spolu s guacamole a houmusom k nachos.

10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
4 ks
 z pol limetky
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cibulu a rajčiny nakrájame na drobno,tak isto aj koriander zmiešame spolu sroztlačeným cesnakom.

    Čerstvá salsa  - obrázok 1
  2. 2

    Vytlačíme šťavu z polky limety,osolíme a okoreníme

  3. 3

    Ak máte radi pikantné môžete pridať jalapeno papričku.

Diskusia k receptu

xenoclea
Podobne to robia v Mexiku ako chutovku pred jedlom - mnam!
Len tam to bolo tusim bez cesnaku...
helca103
to sa mi páči, mám rada zeleninu na všetky spôsoby - okrem čerstvého koriandru mám všetko
mesiar50
@Dorenika
Fajnovka zeleninu mám rád a po toľkých sladkostiach by mi aj bodla
takáto zeleninová bomba
Uložené vďaka
laurisia
Nuž, poviem Ti, keď som tento recept zbadala, po všetkých tých vianočných jedlách ma v momente zaujal .... Asi ho v nedeľu urobím, ale s jednou vecou mám problém .... paradajky sú teraz chuťou ako vodový papier a neviem, či si takýto výborný recept tými paradajkami bez chute nepokazím :-(
dorenika
@laurisia noo neviem zalezi od toho ake su tie vase,ja som kupila od takych arabov v stanku a rajciny pekne,vonave aj chutne no ale je pravda ze v zime je to skor vynimka takze neviem ale mozete skusit kazdopadne
laurisia
No veď to je to - a v BB od arabov nekúpim a Maďari tiež teraz nemajú. No uvidím, vyskúšam, lebo si mi neskutočné chute narobila. (PS: Tu sa nevyká)
lusinkab
...aj mne sa to paci :-) krasna fotka a same dobre veci,tak som salsu este nerobila ale vyskusam,kedze paradajok tu teraz mame hojne a trosku obmena mojich klasickych receptov :-) dakujem za super napad
sazuna
tato salsa je uplne fantasticka, ja to tiez robievam. Hlavne v lete to je velmi osviezujuce. Akurat ze cesnak nahradim olivovym olejom... Mnaaaaaam :o)))
2010
Robime ako ty, ale u nas sme vsetci zavisli na chilli tak este extra chilli papricky alebo omacka a cervenny vinny ocot je myslim ze je to z Chile a vola sa to Pebre, tym ze je vsetko zrele cely rok tak sa robi stale aj ako priloha k hlavnemu jedlu :-)


dorenika
@2010 no ja stiplave nemam rada preto nedavam ale viem ze sa dava a @laurisia teraz ma napadlo ze by si mohla pouzit cherry rajciny tie su cely rok pekne a chutne
ernest
Škoda že u nás je to len sezonne z konzervy to asi nebude mat ten správny šmak a zelenina z retazcov......... ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia