Čiernohorské morčacie kúsky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. augusta 2016

Teda morčacie kúsky v zemiakovo-tekvicovom cestíčku.

5-6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
podľa chuti
 na obalenie
Cestíčko:
2 ks
podľa chuti
1 strúčik
 na vyprážanie
1 ks
1 ks
na špic noža




Postup

  1. 1

    Nedávala som množstvá na černohorské cestíčko, lebo každý si urobí také množstvo aké potrebuje. Morčacie prsia som umyla, osušila.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prsia som nakrájala na úzke tenké pásy.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolila som ich a vykúpala v hladkej múke.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si cestíčko. Cestíčko musí byť hustejšie ako na palacinky. Rozbila som 2 celé vajcia, pridala mlieko a múku. Všetko som spolu dobre vymiešala.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si zemiak a tekvicu. Ja som robila tak, aby bol zemiak aj tekvica približne rovnako veľké.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiak som nastrúhala a pridala som do cestíčka.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tekvicu som tak isto nastrúhala do cestíčka. Všetko som spolu dobre premiešala.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, mleté čierne korenie, cesnak nakrájaný na drobno a oregano.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako do každého cestíčka tak aj do tohto som pridala na špic noža prášok do pečiva.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na panvicu som dala rozohriať olej aj bravčovú masť. Morčacie kúsky som namočila do cestíčka

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a ukladala do horúceho tuku.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pod pokievkou vyprážam všetko, teda aj tieto kúsky. Opečiem z jednej strany, potom ich obrátim.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A pečiem i z druhej strany.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Hotové ukladám na kuchynský papier.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pokiaľ sa mi vyprážajú morčacie kúsky, uvarila som si zemiaky. K uvareným popučeným zemiakom som pridala smotanu a dobre vyšľahala.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Hotový obed uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť. Podávala som k nim rajčiakový šalát s cibuľkou.

    Čiernohorské morčacie kúsky (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

siisa
Skvelý recept :) akurát som kúpila celú morku...môžem urobiť :) dík za receptík :)
maxinka
Toto by som si s radosťou dala aj ja. Dobré chutné jedlo, ako vždy pekne naservírované. Morčacie prsia sú u nás obľúbené a určite urobím aj podľa tohto receptu.
elba
vyzerajú vyborne,škoda že som ho nemala skôr Tvoj recept,práve sme dojedli morčacie prsia aké sta ešte nejedli (taký názov má recept na morčacie prsia) ale najbliššie určite vyskúšam.*****
veronikkka
nádherný recept, úžasné fotky, @izka , zase úžasne chutné a prudko jedlé si navarila, krásna prezentácia :-) 5* posielam.
jack
Dobrý recept.Černohorský robím len z bravčového,samozrejme bez tekvice.No teraz vyskúšam,ale použijem asi vykostené stehenné rezne.Manžel kuracie prsia veľmi nemusí.
jack
Aha,teraz som si všimla,že je to morčacie,nie kuracie.Prepáč.Ale vyskúšam s tým stehnom kuracím.
marienka44
Milá Izka, nádherne spracovaný recept.
To masko netreba pred obaľovaním posoliť? V postupe sa to nespomína.
Ešte ma zaujíma, akú smotanu si dala do zemiakov. Vyzerá ako kyslá, ale to by zmenilo chuť zemiakov. Také som nerobila, vyskúšam.
Ukladám do KK.
izabella929
@marienka44 ,áno najprv som kúsky osolila a potom vykúpala v múke..nechala som postáť, kým som pripravila cestíčko..smotanu používam sladkú aj kyslú akú mám práve doma, ale dobre je pridať trošku masla vtedy sú zemiaky báječné.-) ďakujem pekne za komentár.-)
marienka44
@Izabella929 (2.9.2016 11:04
Z domu som naučená zem. pyré robiť tak, ze vodu z uvarených zemiakov zlejem, pridám teple mleiko a maslo. Vyslahám do peny, voľakedy sme mali na to habarky, teraz mixéry.
izabella929
@3sandra3 ,vďaka za pochvalu.-) @marienka44 ,ale jasné i ja to takto robievam, ale občas ma čas naháňa a takto si to uľahčím u urýchlym..ďakujem pekne za radu a za milé komentáre.-)
kecemis
Mila @Izabella , mali sme navstevu, kanadanou, tak som rozmyslal, co im ponuknut. Tvoj recept som si vybral, pretoze tekvica a zemiaky su z ich krajiny a chcel som im ponuknut nieco, co je ich, ale na nas sposob. Veru si pochutili a co nebyva zvykom, pytali sa, ci by som im nedal aj na domov aspon troche, aby sa mohli pochvalit, co jedli. Snad sa nenahnevas, ale urobil som malicku upravu cesticka. Pridal som dve polievkove lyzice citronovej stavy a nastruhal som aj koru z citron. Dakujem, mala si velky uspech.
izabella929
@kecemis , no teeda, tak toto je bomba špica.-)z celého srdca ďakujem za vyskúšanie receptu práve pre tvoju milú návštevu.-)Urobil si mi veľkú radosť. Šťastie nie je vyhrať na Varecha.sk prvé miesto, ale šťastie je obrovské čítať pochvalu na jedlo, ktoré tisíce kilometrov ďaleko mimo našej vlasti niekto ponúkol v mojom mene svojim hosťom.-)Za týmto mi bude veľmi smutno.
1x haji